Le poți servi simple, calde sau reci, atunci când stai la povești cu familia și prietenii. Le poți servi și când vizionezi emisiunea preferată sau când butonezi tableta.
Pot constitui baza pentru meniul unei mese principale, dacă adaugi alături o salată sau un sos delicios. Pot constitui și baza gustărilor din pauza de masă de la birou. În plus, își pot face loc cu succes și pe un platou cu aperitive festive.
Poți prepara delicioasele crochete și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Descoperă aici și rețeta celui mai cremos piure de cartofi. Ai toate motivele să încerci delicioasele crochete, urmărind mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Crochete de cartofi cu cașcaval – Ingrediente
- 250 gr de cartofi albi
- 50 gr de unt gras
- 150 gr de cașcaval
- 1 ou de mărime mare
- 1-2 linguri de făină
- sare și piper după gust
- un praf de nucșoară
- u praf de boia iute
- 200 gr de pesmet
- 200 ml de ulei pentru prăjit.
Rețeta crochetelor din cartofi și cașcaval – mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor, apoi a cașcavalului și a celorlalte ingrediente necesare rețetei. Mai întâi, spală bine cartofii și fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Optează pentru cartofii albi, deoarece aceștia au concentrația de amidon mai mare decât cei roșii.
Când apa începe să fiarbă, poți adăuga și o linguriță de sare. Aceasta va ajuta cartofii să fiarbă mai rapid, dar le va accentua și gustul.
După fierberea cartofilor scurge-i și trece-i prin jet de apă rece, pentru a stopa procesul termic și a-i putea curăța. Pasează cartofii curățați și amestecă-i cu untul, ca pentru rețeta clasică de piure de cartofi.
Descoperă și o rețetă de tocinei de cartofi cu brânză, perfectă pentru un mic dejun savuros.
Cum formezi și prepari crochete de cartofi cu cașcaval
Peste piureul de cartofi, răzuiește cașcavalul. Adaugă oul, sare, piper, un praf de nucșoară și unul de boia de ardei și amestecă bine compoziția. Mai adaugă 1-2 linguri de făină, pentru consistență. Poți adăuga chiar și verdeață tocată mărunt și condimentele preferate.
Cu mâinile umezite în ulei formează crochetele alungite, dar mai grosiere. Trece-le prin pesmetul din bol și așază-le pe un platou. Poți amesteca pesmetul și cu puțin parmezan, pentru un plus de gust.
După ce ai format toate crochetele pune uleiul într-o tigaie adâncă. Așază tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie spre mare și lasă uleiul să se înfierbânte. Scufundă în uleiul încins câte crochete încap și rumenește-le rapid, întorcându-le pe toate părțile.
Când crochetele devin aurii, scoate-le pe prosoape de hârtie, pentru ca acestea să poată absorbi din ulei. Apoi, le poți transfera pe platouri pentru servire.
Servește-le după preferințe, calde sau reci, simple sau cu un sos.
Îți oferim în acest scop, un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, pentru a te inspira.