Cum să te motivezi pentru a merge mai des la sală. La ce ar trebui să te gândești atunci când nu ai chef

Specialiștii spun că avem nevoie de cel puțin 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână pentru a rămâne sănătoși. Cu toate acestea un antrenament fizic sau o alergare nu sunt chiar la îndemână pentru toată lumea. Află cum să te motivezi pentru a merge mai des la sală.

Andrada Marinică
Publicat: 16 octombrie 2024, 6:12
Dacă te-ai decis să pui la punct o rutină zilnică de exerciții, atunci primul pas este să te menții motivată pentru cel puțin 10 minute / Shutterstock

Fiecare om are anumite preferințe indiferent de subiectul despre care e vorba. Nu trebuie să te simți vinovată că nu îți este ușor să mergi la sală. Chiar și sportivii de performanță au zile în care nu suportă gândul să se antreneze.

Cum să te motivezi pentru a merge mai des la sală

Cu toate acestea, dincolo de refuzul de a merge, lucrurile stau complet diferit. Motivația poate să fie legată de fapt de alți factori care îți dictează aceste gânduri de a evita exercițiile fizice.

Este absolut normal să sări peste un antrenament atunci când nu simți asta, dare este important să faci din exercițiile fizice o constantă a vieții tale. Mișcarea este necesară pentru a ne menține sănătoși cât mai mult timp.

Ai mai jos câteva sfaturi de la experți care s-ar putea să te ajute îți găsești motivația de care ai nevoie pentru a te mișca mai mult.

Cel mai bine atunci când nu te simți motivată să faci sport este să-ți schimbi rutina pentru a avea din nou parte de acea doză de entuziasm.

Începe cu doar 10 minute pe zi

Dacă te-ai decis să pui la punct o rutină zilnică de exerciții, atunci primul pas este să te menții motivată pentru cel puțin 10 minute. Este esențial să îți stabilești obiective pe care le poți menține pentru o perioadă mare de timp.

Începe prin a stabili un obiectiv la care știi că ești implicată 100%. Odată ce te antrenezi, s-ar putea să vrei să faci mai mult, dar făcând puțin în fiecare zi impulsul va crește și el. Crește treptat durata și intensitatea antrenamentelor pe măsură ce te obișnuiești cu rutina și capeți mai multă rezistență la efort.

În cele 10 minute de antrenament poți face genuflexiuni și fandari ori plimbări de intensitate moderată. Odată ce ai dobândit obiceiul de 10 minute, poți face următorul pas adăungând un alt exercițiu pe parcursul zilei.

Setează-ți antrenament în calendar

Dacă nu ești entuziasmată de exerciții fizice și programul tău este mereu unul încărcat, este mult mai probabil să amâni mereu antrenamentele. O modalitate pentru a nu mai recurge la asta este să-ți blochezi timp în calendar pentru sport.

Specialiștii subliniază mereu importanța programării rutinei de exerciții ca orice altă sarcină esențială. Indiferent de durata sau tipul de antrenament, blocarea lui în calendar poate crește șansele să fii consecventă.

Deși există unele cercetări conform cărora anumite antrenamente trebuie făcute în perioade diferite ale zilei, majoritatea experților sunt de acord că consecvența este mult mai importantă decât sincronizarea.

Pe de altă parte, indiferent că faci sport dimineața, după-amiaza sau seara, nu contează, atâta timp cât rămâi la rutina care funcționează pentru tine.

Găsește-ți un partener de antrenament

Sunt situații în care fiecare dintre noi are nevoie de puțin sprijin exterior pentru a ne îndeplini obiectivele de antrenament. Specialiștii recomandă oamenilor să facă echipă cu un prieten sau un membru al familiei . Asigură-te însă că este dornic să includă sportul în viața sa.

Cu toate acestea, nu trebuie să ai doar o singură persoană pe care să te sprijini pentru rutina ta de sport. Poți merge la o clasă de sport, indiferent de tipul ei. Acolo vei găsi oameni care au scopuri similare cu tine și poți dezvolta un sentiment de comunitate care îți va stimula motivația.

Oferă-ți recompense

Tot specialiștii spun că uneori cea mai bună motivație este un mic răsfăț. Asta nu înseamnă neapărat ceva dulce sau extrem de bogat în calorii. În schimb, poți salva podcasturile preferate și să le asculți doar în timpul exercițiilor. În acest fel, vei asocia antrenamentul cu ceva care îți place deja.

Nu numai că vei rămâne implicat în rutina ta, dar vei dori, de asemenea, să continui să revii la sală pentru a fi la curent cu conținutul tău preferat.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Universul are un mesaj important pentru 3 semne zodiacale pe 24 noiembrie 2024. Acești nativi s-ar putea să se bucure de oportunități de dezvoltare. Zodiile sunt sfăuite să fie atente la semnele pe care...
2
Horoscop
Cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac. Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare
Te întrebi cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac? Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare. Viețile nativilor din zodiac sunt pe cale să se schimbe pentru totdeauna....
3
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Acești nativi au parte de multe surprize plăcute din partea Universului. Cele mai multe zodii vor observa și o perioadă marcată...
4
Horoscop
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024.  Aceste două zodii vor avea parte de surprize plăcute pe tot parcursul zilei. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va...
5
Rețete
Plăcintă cu dovleac de post. Rețetă simplă și ușoară
Această plăcintă cu dovleac de post este ușor crocantă la exterior, datorită foilor de plăcintă coapte, și are o umplutură parfumată și dulce, înmiresmată cu scorțișoară. Dovleacul copt oferă o aromă dulce, caldă și...
PARTENERI