O boală care a devenit foarte răspândită în ultima vreme este obezitatea. O mică creștere în greutate este inofensivă. Dar este important să acorzi atenția cuvenită sănătății tale și să eviți să ronțăi cele mai nesănătoase alimente. În caz contrar, aceste acțiuni asociate cu alte obiceiuri nesănătoase sau cu un stil de viață sedentar, pot duce la o creștere în greutate foarte greu de controlat, sau chiar la obezitate.
Deficiențe care pot duce la acumularea kilogramelor în plus
O dietă echilibrată și o rutină de antrenament pe care să o respecți de trei ori pe săptămână, pot face minuni pentru organismul tău. Este bine să îți alegi dieta în funcțiile de nevoile specifice ale organismului și de stilul tău de viață.
Organismul este cel mai bun ghid care știe să îți ofere toate informațiile de care are nevoie, așa că este bine să îl asculți. Ți-am pregătit o listă de nutrienți de care nu trebuie să îți privezi organismul, potrivit specialiștilor în nutriție, conform The Health Site:
- Vitamina D: Deficitul de vitamina D poate încetini rata metabolică. Astfel riști să te îngrași chiar dacă nu mănânci prea multe calorii. Un metabolism bun este esențial pentru a îți menține greutatea.
- Acidul gras Omega-3: Omega 3, cunoscut și sub denumirea de grăsimi sănătoase este foarte important pentru menținerea metabolismului. Îl poți considera un suport care te ajută să îți menții greutatea sub control. Îți oferă senzația de sațietate și contribuie la menținerea echilibrului hormonal. În lipsa acestuia, organismul tău poate funcționa defectuos, ceea ce va duce la creșterea în greutate.
- Magneziu: Lipsa unei cantități suficiente de magneziu poate întrerupe reacții biochimice importante din organism. Acestea sunt responsabile pentru menținerea ratei metabolice. Evită deficiențele nutriționale de magneziu, care duc la creșterea în greutate, deoarece îți pot încetini metabolismul.
Este important să alegi o dietă echilibrată în fiecare zi, conform necesarului de nutrienți de care organismul tău are nevoie pentru o funcționare optimă. Ascultă semnele pe care organismul tău ți le oferă, evită înfometarea sau o rutină dură de antrenament în sala de forță, scrie EatThis.com.
Semnele generale ale carențelor de nutrienți sunt: oboseala excesivă, poftele alimentare neobișnuite sau tulburările de concentrare. Consultă-te cu medicul sau nutriționistul tău și evită deficiențele nutriționale, care pot duce la acumularea nedorită a kilogramelor în plus.
Importanța nutrienților pentru organism
Substanțele nutritive ajută la întărirea sănătății imunitare a organismului tău. Contribuie la formarea oaselor și a mușchilor, mențin și reglează funcțiile hormonale. De asemenea, reglează rata metabolică, mențin funcționarea optimă a tuturor organelor și îmbunătățesc activitatea tractului digestiv.
Dacă nu îi mai oferi organismului tău nutrienții esențiali, care asigură funcționarea optimă a acestuia, corpul, organele și hormonii vor începe să funcționeze defectuos.
Ceea ce va duce la o creștere inevitabilă în greutate, pe care nu ți-o dorești. În plus, un aport inadecvat de nutrienți te va menține flămândă tot timpul, ceea ce va duce, în cele din urmă, la pofta incontrolabilă de junk food cu zero nutrienți.