Empanadas cu carne. Rețetă de plăcinte spaniole

Dacă te întrebi cu ce preparat delicios să-i mai surprinzi pe cei dragi, îți oferim rețeta de plăcinte spaniole, cunoscute în întreaga lume drept empanadas cu carne.

Publicat: 9 noiembrie 2021, 6:52
Actualizat: 10 ianuarie 2022, 15:05

Sunt plăcințele preparate separat, în porții individuale, foarte gustoase și cu aspect apetisant. Foarte interesant la aceste plăcinte este aluatul fraged, asemănător cu aluatul de tarte.

Pentru umplutură. poți opta pentru o combinație de ingrediente pe care o adori. Poți pregăti o umplutură din carne tocată de porc, vită sau pui, fie pentru o umplutură din legume. Potrivite sunt și legumele mexicane, combinate cu brânzeturi.

Rețetele de empanadas sunt foarte versatile, de aceea chiar și cei mai mofturoși membri ai familiei au șanse să fie cuceriți de gustul lor. Important este să respecți rețeta aluatului pentru un rezultat optim. Plăcintele pot fi savurate simple sau cu diferite sosuri. Sunt delicioase în combinație cu un sos de iaurt cu castraveți și usturoi sau cu un sos de roșii cu multe condimente.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă.

Empanades cu carne – Ingrediente

După cum am relatat mai sus, ai nevoie pentru aceste plăcințele de două tipuri de ingrediente: pentru aluat și umplutură. Nu sunt ingrediente complexe, sunt simple și cu siguranță o parte din ele se găsesc la tine în cămară.

Ingrediente pentru aluat:

  • 225 gr unt rece cu 82% grăsime
  • 300 gr făină alba
  • 175 gr smântână acră, cu 20% grăsime
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 gr carne tocată de porc sau amestec vită + porc
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei roșu iute
  • 2 linguri de bulion de roșii
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare și piper, după gust
  • 1 ou pentru uns aluatul

Rețeta pentru Empanadas cu carne – Mod de preparare

Pentru început, pregătește aluatul pentru plăcintele spaniole. Acesta necesită un timp de relaxare la rece, pentru a-l putea modela ușor.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte spaniole

Pune făina într-un bol, nu înainte de a o trece printr-o sită. Adaugă sarea și untul rece, tăiat în cuburi, și amestecă toate aceste ingrediente folosind vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri mai grosiere. Adaugă smântâna și din nou amestecă ingredientele până când obții un aluat compact și nelipicios.

Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 2 ore.

Cum prepari umplutura pentru plăcintele spaniole

Pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului, reglată la intensitate medie. Adaugă uleiul și lasă-l să se înfierbânte. Curăță și toacă ceapa mărunt, la fel și cățelul de usturoi, iar ardeiul iute toacă-l în rondele. Adaugă-le în uleiul înfierbântat și sotează-le pentru câteva minute. Amestecă cu o spatulă să nu se ardă ingredientele.

Adaugă carnea tocată și amestec-o intens pentru a se desface și a se rumeni uniform. Presară sare și piper, iar când carnea este bine rumenită, adaugă bulionul de roșii. Amestecă din nou pentru omogenizare, timp de 2-3 minute, apoi stinge focul și adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Acoperă tigaia cu ingrediente și las-o la loc răcoros până când asamblezi plăcintele.

Carnea tocată se amestecă cu ceapă, usturoi, bulion și verdeață / Profimedia Images

Cum se asamblează și coc delicioasele empanadas cu carne

Înainte de a forma plăcintele cu carne pornește, cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și pune-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie subțire de 3-4 mm. Decupează cercuri de aluat folosind un bol mic de aperitive. Pune bolul invers peste aluat și cu lama unui cuțit crestați aluatul de jur împrejurul bolului.

Pune câte o lingură de umplutură la mijlocul fiecărui cerc de aluat. Unge marginile aluatului cu apă și unește-le, creând un semicerc. Sigilează aluatul presându-l cu o furculiță pe marginile unite. Transferă plăcintele astfel formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm una față de alta. Unge aluatul cu ou bătut deasupra și pune tava la cuptor pentru 12-15 minute.

Servește-le calde sau reci, după preferințe.

Marginile aluatului de plăcinte se sigilează presându-l cu o furculiță / Profimedia Images

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI