Sunt plăcințele preparate separat, în porții individuale, foarte gustoase și cu aspect apetisant. Foarte interesant la aceste plăcinte este aluatul fraged, asemănător cu aluatul de tarte.
Pentru umplutură. poți opta pentru o combinație de ingrediente pe care o adori. Poți pregăti o umplutură din carne tocată de porc, vită sau pui, fie pentru o umplutură din legume. Potrivite sunt și legumele mexicane, combinate cu brânzeturi.
Rețetele de empanadas sunt foarte versatile, de aceea chiar și cei mai mofturoși membri ai familiei au șanse să fie cuceriți de gustul lor. Important este să respecți rețeta aluatului pentru un rezultat optim. Plăcintele pot fi savurate simple sau cu diferite sosuri. Sunt delicioase în combinație cu un sos de iaurt cu castraveți și usturoi sau cu un sos de roșii cu multe condimente.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă.
Empanades cu carne – Ingrediente
După cum am relatat mai sus, ai nevoie pentru aceste plăcințele de două tipuri de ingrediente: pentru aluat și umplutură. Nu sunt ingrediente complexe, sunt simple și cu siguranță o parte din ele se găsesc la tine în cămară.
Ingrediente pentru aluat:
- 225 gr unt rece cu 82% grăsime
- 300 gr făină alba
- 175 gr smântână acră, cu 20% grăsime
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 300 gr carne tocată de porc sau amestec vită + porc
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei roșu iute
- 2 linguri de bulion de roșii
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare și piper, după gust
- 1 ou pentru uns aluatul
Rețeta pentru Empanadas cu carne – Mod de preparare
Pentru început, pregătește aluatul pentru plăcintele spaniole. Acesta necesită un timp de relaxare la rece, pentru a-l putea modela ușor.
Cum prepari aluatul pentru plăcinte spaniole
Pune făina într-un bol, nu înainte de a o trece printr-o sită. Adaugă sarea și untul rece, tăiat în cuburi, și amestecă toate aceste ingrediente folosind vârfurile degetelor. Vei obține niște firimituri mai grosiere. Adaugă smântâna și din nou amestecă ingredientele până când obții un aluat compact și nelipicios.
Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 2 ore.
Cum prepari umplutura pentru plăcintele spaniole
Pune o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului, reglată la intensitate medie. Adaugă uleiul și lasă-l să se înfierbânte. Curăță și toacă ceapa mărunt, la fel și cățelul de usturoi, iar ardeiul iute toacă-l în rondele. Adaugă-le în uleiul înfierbântat și sotează-le pentru câteva minute. Amestecă cu o spatulă să nu se ardă ingredientele.
Adaugă carnea tocată și amestec-o intens pentru a se desface și a se rumeni uniform. Presară sare și piper, iar când carnea este bine rumenită, adaugă bulionul de roșii. Amestecă din nou pentru omogenizare, timp de 2-3 minute, apoi stinge focul și adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Acoperă tigaia cu ingrediente și las-o la loc răcoros până când asamblezi plăcintele.
Cum se asamblează și coc delicioasele empanadas cu carne
Înainte de a forma plăcintele cu carne pornește, cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece și pune-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie subțire de 3-4 mm. Decupează cercuri de aluat folosind un bol mic de aperitive. Pune bolul invers peste aluat și cu lama unui cuțit crestați aluatul de jur împrejurul bolului.
Pune câte o lingură de umplutură la mijlocul fiecărui cerc de aluat. Unge marginile aluatului cu apă și unește-le, creând un semicerc. Sigilează aluatul presându-l cu o furculiță pe marginile unite. Transferă plăcintele astfel formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm una față de alta. Unge aluatul cu ou bătut deasupra și pune tava la cuptor pentru 12-15 minute.
Servește-le calde sau reci, după preferințe.