Pierderea părului este atribută geneticii, dar și stresului și schimbărilor hormonale care apar în timpul și după sarcină și menopauză.
Evită aceste alimente ultra-procesate dacă îți cade părul
Un factor vital împotriva căderii părului vine din menținerea unei diete echilibrate, bogată în vitamine, minerale, proteine și grăsimi sănătoase. Iată de ce calitatea nutriției este obiectivul tău dacă ești interesată să ai un păr frumos, notează Shefinds.
Consumul alimentelor potrivite se regăsește în aspectul sănătos al părului. În consecință, evitarea alimentelor care se opun obiectivelor tale este necesară. În primul rând trebuie să eviți alimentele ultra-procesate, care pot accentua problema ta de sănătate.
Mănâncă mai puțin bacon
Cărnurile ultra-procesate, inclusiv baconul, conțin nitrați, chimicale și conservanți. Acestea afectează creșterea firului de păr, provocând inflamație în organism. Este adevărat că ele conțin proteine, însă efectele adverse pe termen lung al consumului de cărnuri ultra-procesate sunt mai mari decât beneficiile nutriționale.
Mănâncă mai mult pește
O sursă de proteine mult mai sănătoasă decât cărnurile ultra-procesate este peștele, cu un conținut nutrițional remarcabil. De la somon, de exemplu, poți obține mai multe beneficii pentru sănătatea părului tău, căci abundă în acizi grași omega-3, care fac minuni pentru păr.
Bea mai puține băuturi carbogazoase
Conținutul ridicat de zahăr din băuturile carbogazoase tip Cola provoacă inflamație în organism the body. Inflamația afectează negativ foliculii de păr și poate accentua degradarea părului. Pe lângă stimulul rapid de energie pe care îl furnizează, există foarte puține calități la aceste băuturi îndulcite. De altfel, acest tip de băuturi îți pot afecta starea de sănătate, avertizează specialiștii. Așadar, cu cât sunt mai rare în dieta ta, cu atât mai bine pentru sănătatea părului tău.
Bea mai multă apă
Este un lucru foarte bine știut cât de importantă este apa pentru eliminarea toxinelor din organism. Ca și pentru hidratarea fiecărei celule și fiecărui folicul de păr. Hidratarea este foarte importantă pentru aspectul sănătos al părului. Dacă apa simplă ți se pare prea banală, stoarce o lămâie sau infuzează felii de castravete în apa ta plată.
Mănâncă mai puține cereale la micul dejun
Cerealele de la micul dejun abundă cel mai adesea în zahăr, chiar mai mult decât îți imaginezi. Așa cum s-a menționat, zahărul provoacă inflamație în organism. Adăugând lapte la porția ta de cereale te vei bucura de beneficiile aduse de calciu și vitamina D. Ambele sunt importante pentru păr, însă și conținutul de grăsimi poate crește nivelurile de testosteron din organism. Acesta poate face părul mai fragil, iar mătreața se poate agrava.
Mănâncă mai multe ouă
Micul dejun este ocazia perfectă de stimulare a energiei. Ia în calcul, în locul porției zilnice de cereale, o porție de ouă înalt proteice. Ouăle abundă în vitamine și minerale, excelente pentru păr. Adaugă la mic dejun o felie sau două de avocado, care la rândul său furnizează grăsimi sănătoase, importante pentru creșterea părului.
Mănâncă mai puține supe instant
Supele instant sunt rapide, ușor de preparat și te pot face să crezi că sunt o alternative mai sănătoasă la preparatele tip fast food. Este adevărat, însă deseori sunt bogate în sodiu. Această sare în exces poate afecta hidratarea. Părul tău are nevoie de niveluri sănătoase de hidratare pentru a-și păstra vigoarea și ritmul de creștere.
Mănâncă mai multe supe preparate acasă
Nu te opri din mâncat supe, dar încearcă să le faci exclusiv acasă. Astel ești sigură că eliminate conservanții și conținutul ridicat de sare. În week-end poți încerca o supă de găină plină de vegetale și proteine. Părul tău îți va mulțumi.
Secretul unui păr mai sănătos nu este negarea unor alimente delicioase, ci eliminarea acelor alegeri mai puțin sănătoase pentru părul tău, chiar dacă sunt la fel de delicioase. Iată mai multe sugestii de alimente pentru sănătatea unghiilor, părului și a pielii, pe care experții recomandă să le incluzi în dieta ta zilnică.