Este un preparat traditional din bucătăria mexicană. Sunt necesare foarte puține ingrediente și destul de simple. Se prepară din fâșii din piept de pui, trase la tigaie cu ceapă și ardei, asezonate cu diverse condimente. Toate aceste ingrediente, se servesc împachetate într-o delicioasă lipie maexicană, adică tortilla. Iar dacă mai pui alături și un bol cu guacamole, deliciul va fi maxim.
Este gata în mai puțin de o oră. Iar dacă te-am convins, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti celor dragi acest rapid și delicios preparat.
Fajitas de pui – Ingrediente
- 500 gr piept pui dezosat și fără piele
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, verde
- 1 ceapă mare
- 4 foi tortilla
- 200 gr iaurt
Pentru marinadă:
- sucul de la 2 lime
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/4 linguriță de boia dulce
- puțin oregano uscat
- sare și piper
- fulgi de chili
- opțional, guacamole pentru servit
Rețetă din bucătăria mexicană- Mod de preparare
Începe prin a pregăti carnea de pui care trebuie să stea la marinat timp de o oră. Spală pieptul de pui, curăță-l de tendoane și grăsime și taie-l în fâșii. Presară peste fâșiile din piept de pui sare, piper , boia de ardei, fulgi de chili și oregano. Amestecă-le bine pentru a se condimenta uniform.
Pune într-o caserolă cu capac, sau un bol de sticlă, sucul de lime și uleiul de măsline. Amestecă bine cele două lichide și scufundă fâșiile din piept de pui în acest amestec. Acoperă vasul și dă-l la frigider pentru aproximativ o oră. Pe la jumătatea timpului mai amestecă ingredientele pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Între timp, curăță ceapa și toac-o în fâșii, curăță ardeii și toacă-i în fâșii.
Cum se prepară rețeta de fajitas de pui
După ce s-a marinat carnea de pui la rece, scurge lichidul și pune-l într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă carnea de pui și ceapa și călește-le până când carnea se rumenește, iar ceapa se transformă în sos. Adaugă fâșiile de ardei și lasă-le să se pătrundă ușor. Amestecă-le cu fâșiile din piept de pui pentru a-și întrepătrunde bine aromele.
Opțional, poți pregăti un sos de roșii cu ardei și ceapă roșie, pe care să-l adaugi peste ingredientele din tigaie. Lasă ingredientele să se tempereze, apoi împachetează-le frumos în foi de tortilla unse cu iaurt.
Dacă timpul îți permite și dacă te încumeți, prepară singură și lipii subțiri de casă cu care să înlocuiești foile de tortilla. Se prepară rapid, dintr-un aluat simplu cu unt sau untură, nedospit.
Servește deliciosul preparat din bucătăria mexicană cu sos de avocado, cu o salsa de roșii, sau simplu. Poți opta pentru a prepara aceste delicii culinare și pentru pachetul de la serviciu.