Pot fi luate și la pachet și pot fi depozitate la loc răcoros, pentru mai multe zile, în recipiente închise ermetic. Tot pentru deliciul de la mic dejun, o porție dintr-un chec cu banane și nuci, este mai mult decât ideală.
Fursecurile se prepară foarte ușor și nu necesită ingrediente multe. Pot fi așezate frumos în recipiente de sticlă, decorate cu etichete speciale și dăruite celor dragi. Nu ezita să încerci și tu rețeta acestor fursecuri delicioase, din ingrediente sănătoase!
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane – Ingrediente
- 300 gr banane coapte, decojite
- 125 gr fulgi de ovăz
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 50 gr stafide
- 50 gr ciocolată amăruie
- 1 vârf de linguriță cu sare
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane – Mod de preparare
Începe prin a hidrata stafidele în puțină apă caldă, pentru 10 minute. Între timp, curăță bananele, apoi pune-le într-un bol și pasează-le cu o furculiță. le pasezi ușor, fără a le transforma în piure. Este indicat să mai rămână și bucățele de banane care se vor simți plăcut la gust, după coacere.
Peste bananele strivite adaugă fulgii de ovăz, ciocolata amăruie tocată în mici bucățele și stafidele bine scurse. Adaugă și un praf de sare, pentru a intensifica gustul ingredientelor. Amestecă ușor ingredientele, doar cât să se dispună uniform în compoziție.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cea mai mare tavă de cuptor cu hârtie de copt. Ia cu lingura din compoziția pentru fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Pune compoziția în palmă și modeleaz-o sub formă sferică. Aplatizeaz-o ușor și dă-i formă de fursec. Așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Procedează în același mod până se termină compoziția. Lasă o mică distanță între fursecuri, pentru a avea loc să se dezvolte în timpul tratamentului termic.
Mai puteți încerca și o rețetă de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz.
Pune tava în cuptorul încălzit pe sertarul din mijloc și coace fursecurile pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă fursecurile să se tempereze 5-6 minute în tavă, apoi le poți transfera pe un grătar de răcire.
Depozitează-le, după răcire, în recipiente de sticlă închise ermetic. Se pot păstra la loc răcoros, dar nu în frigider, pentru 6-7 zile.
De ce este recomandat să consumăm fulgi de ovăz la mic dejun
Fulgii de ovăz reprezintă o adevărată sursă de substanțe nutritive, necesare în lupta cu problemele de sănătate. Au un conținut ridicat de fibre dietetice și minerale, dar și vitamine precum vitaminele B1, B5 și E, acidul folic, magneziul, fosforul, cuprul, fierul și zincul.
Consumul regulat de fulgi de ovăz poate proteja inima de afecțiunile cardiovasculare, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, stimulează imunitatea în fața infecțiilor și virușilor și contribuie la o digestie bună, combătând constipația.
Așadar, nu ezitați să consumați fulgi de ovăz și să preparați din aceștia fursecuri pentru mic dejun.