Vara aceasta este momentul ideal pentru a adopta un stil de viață sănătos bazat pe o alimentație corectă, bogată în fructe și legume. Nutriționiștii vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi legate de alegerea legumelor potrivite pentru tine.
Legume benefice pentru organism
Beneficiile consumului de legume sunt recunoscute în lumea întreagă. Pe lângă alimentele de origine animală, oamenii au nevoie de varietate în dietă li de cât mai multe legume sănătoase. Acestea ajută la prevenirea diverselor boli și totodată îți oferă un boost de energie. În plus, dacă te confrunti cu kilogramele în plus, legumele bogate în fibre s-ar putea să fie alegerea potrivită pentru tine.
Morcovi
Nutriționiști spun că morcovii ar trebui să se afle pe lista ta de legume benefice pentru organism. Specialiștii recomandă consumul legumelor care au culoare roșie sau portocalie deoarece acestea sunt bogate în vitamina A și vitamina C.
Vitamina A este esențială când vine vorba de sănătatea ochilor. Mai mult, aceasta joacă un rol esențial în menținerea sănătății inimii și a plămânilor.
Roșii
Roșiile sunt preferatele sezonului de vară. Nimic nu este mai gustos într-o zi toridă decât o salată cu roșii proaspete și savuroase. Roșiile sunt bogate în fier și sunt ideale când vine vorba de menținerea sănătății inimii. Mai mult, acesta sunt bogate în antioxidanți și în vitamina C.
Roșiile conțin beta-caroten, luteină și licopen, trei substanțe cu un rol vital în detoxificarea organismului. Specialiștii susțin că roșiile conțin vitamine din grupul B. Acesta ajută la reducerea nivelului colesterolului și ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Usturoi
Usturoiul este folosit în nenumărate preparate culinare din întreaga lume. Acesta este folosit de multe ori ca remediu natural în tratarea și prevenirea răcelilor. Usturoiul ar conține alicină, un compus care acționează în vindecarea infecțiilor cutanate și nu numai. Mai mulți specialiști sunt de părere că acesta ajută inclusiv la reglarea tensiunii arteriale.
Năut
Năutul este bogat în proteine și este ideal când vine vorba de lupta împotriva kilogramelor în plus. Năutul conține atât proteine, cât și fibre. Astfel, acesta îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.
Năutul poate fi integrat într-o mulțime de rețete. Fiind bogat în vitamina K și magneziu, acesta este ideal pentru sănătatea sistemului osos, dar și pentru sănătatea inimii datorită vitaminei C și B-6.
Linte
Lintea este un aliment delicios și foarte hrănitor. Se spune că aceasta ajută la reducerea colesterolului și a riscului de apariție a diabetului. Mai mult, se spune că aceasta are efecte antiinflamatorii. Uite o listă cu alimente care produc inflamația în corp și pe care e recomandat să le eviți. La fel ca năutul, lintea ajută la reglarea glicemiei. Lintea este o sursă excelentă de fibre și ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal.