Ea adaugă: „Fibrele ajută la pierderea în greutate. Mențin stabilă glicemia, protejează sănătatea cardiovasculară și digestivă. Alimentează un microbiom intestinal sănătos”. Și, în timp ce multe legume conțin o cantitate adecvată de fibre, Novoshielski spune că o regulă bună pentru și mai multe fibre este să iei legume cu o culoare mai închisă, cum ar fi sfecla roșie, anghinarele.
Legume bogate în fibre de adăugat în dietă
Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții să mănânce între 25 și 30 de grame de fibre pe zi. Din moment ce mulți oameni nu au suficiente legume în dieta lor zilnică, Novoshielski recomandă adăugarea de ingrediente bogate în fibre la mese. De exemplu, poți pune broccoli pe pizza sau spanac ori poți adăuga dovlecei și roșii într-o omletă sau frittata.
Vrei să știi ce legume bogate în fibre să adaugi în dieta ta? Ai mai jos lista completă de alimente.
Morcovi
Știai că o porție de morcovi fierți conține mai multe fibre decât morcovii cruzi? Dar nu trebuie să-ți faci griji, nu este deloc mult. O ceașcă de morcovi fierți are 5 grame de fibre. Un morcov crud de mărime medie are aproximativ 2 grame. Indiferent dacă îi adaugi într-o salată, curry sau îi combini cu hummus, morcovii sunt o legumă grozavă de avut la îndemână în fiecare săptămână. Sunt atât de versatili.
Broccoli
Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume de adăugat în dieta ta. Katherine Gomez, dietetician, spune: „Doar o ceașcă de broccoli are aproximativ 5 grame de fibre. De asemenea, conține antioxidanți și vitamina C, care pot întări sistemul imunitar și pot reduce riscul de boli cronice”.
Conopidă
Conopida este asemănătoare cu broccoli prin faptul că are multe minerale și vitamine benefice. Cu toate acestea, nu conține atât de multe fibre. De fapt, într-o cană de conopidă există 2 grame de fibre, adică aproximativ jumătate din cantitatea pe care o vei găsi în aceeași porție de broccoli. Acestea fiind spuse, conopida este încă o legumă grozavă de adăugat la mese și de mâncat des.
Vinete
Dacă îți plac vinetele, parmezanul sau vinetele umplute, vei fi fericită să știi că acele feluri de mâncare conțin o cantitate bună de fibre. La fel ca și conopida, vinetele au aproximativ 2 grame de fibre per porție.
Sfeclă elvețiană
Sfecla elvețiană are aproximativ 4 grame de fibre per cană. Este o legumă grozavă de încorporat în preparate cu paste, salate sau o frittata. Treci pe la piață în timpul verii și la începutul toamnei pentru a lua cea mai proaspătă sfeclă elvețiană.
Varză de Bruxelles
Există ceva mai delicios decât o varză de Bruxelles învelită în slănină cu un strop de oțet balsamic sau o salată de varză de Bruxelles mărunțită? Aceste mici legume verzi crocante au peste 3 grame de fibre pe cană și sunt cu adevărat un superaliment. Au o mulțime de beneficii nutriționale și pot chiar proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.
Anghinare
Când este sezonul lor, anghinarele sunt una dintre cele mai delicioase legume de care să te bucuri. Și, deoarece sunt în mod natural atât de aromate, nu trebuie să faci altceva decât să le gătești sau să le fierbi la abur. Anghinarea are aproximativ 4 grame de fibre per porție și este, de asemenea, bogată în calciu.
Sfeclă
Sfecla este considerată a fi un laxativ natural și este bogată în fibre, conține 4 grame per porție. Fie că o tai pentru o salată cu brânză de capră și nuci, fie că o transformi într-un hummus, sfecla are o aromă ușor dulce care o face să fie completarea perfectă pentru atâtea feluri de mâncare.
Spanac
Dacă Popeye ne-a învățat ceva, este că spanacul ne poate face să creștem mari și puternici. Katherine Gomez spune: „Spanacul are aproximativ 4 grame de fibre pe cană și, de asemenea, conține fier, care este necesar pentru producerea globulelor roșii”. Savurează spanac ca o garnitură sau amestecă-l în felul preferat de paste.
Mazăre
Există un motiv pentru care mazărea este de obicei una dintre primele legume pe care le introduci în masa bebelușilor. „O cană de mazăre are aproximativ 9 grame de fibre și e o sursă excelentă de vitamina B, care e crucială pentru metabolismul energetic”, mai spune Gomez.