Legumele și fructele nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Specialiștii susțin că legumele bogate în proteine vegetale te vor ajuta să-ți păstrezi silueta de invidiat și îți vor aduce aportul de energie necesar pentru a face față provocărilor de zi cu zi.
Legume bogate în proteine
Un studiu realizat în 2022 în America a lansat în presă câteva concluzii îngrijorătoare. Conform studiului, americanii nu consumă suficiente legume în dieta lor zilnică. Nici populația țării noastre nu stă foarte departe.
Când vine vorba de alimentele sănătoase, le includem cu dificultate în dieta zilnică. Legumele sunt bogate în nutrienți și antioxidanți, dar nu conțin multe calorii.
De asemenea, acestea conțin fibre pentru a promova digestia sănătoasă și absorbția nutrienților în organism. Antioxidanții din legume ajută, de asemenea, la lupta împotriva radicalilor liberi. Descoperă mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți.
Află ce beneficii au asupra organismului tău. În cele ce urmează îți oferim câteva sugestii de legume bogate în proteine.
Sfecla
Sfecla este o sursă minunată de proteine și fibre. Sfecla este cunoscută pentru culoarea sa violet intens și pentru aromele bogate.
Aceasta este minunată ca sursă de potasiu, fier, calciu, vitamina C, magneziu și proteine. O cană de cubulețe de sfeclă poate conține până la 4 grame de proteine, susțin specialiștii pentru EatThis,NotThat.com.
Broccoli
Indiferetnde modul în care alegi să-l gătești, broccolii are nenumărate beneficii pentru sănătate. Poți obține aproximativ 3.7 grame de proteine per cană.
Broccoli este bogat în acid folic, vitamina C, vitamina K, potasiu, mangan și fier. În plus, acesta ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cronice.
Ciuperci Champignon
Aceste ciuperci sunt ideale pentru o dietă bogată în proteine. Există nenumărate tipuri de ciuperci, dar acestea sunt considerate a fi cele mai bogate în protein. Pot fi incluse într-o mulțime de preparate savuroase și gustoase. Au o aromă aparte și oferă un gust delicios oricărui preparat.
Sparanghelul
Sparanghelul este o legumă cu un conținut scăzut de calorii, dar cu o varietate de nutrienți pentru organism.
Acesta are un conținut ridicat de proteine, dar și de potasiu. Această legumă ajută inclusiv la reglarea tensiunii arteriale, susțins tudiile dezvoltate de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii. O cană de sparanghel conține, de asemenea, aproximativ 90 % din valoarea zilnică de vitamina K.
Cartofii dulci
Cartofii dulci nu puteau să lipsească de pe lista noastră. Aceste legume versatile conțin aproximativ 4.5 grame de proteine pe cană. Indiferent de modul în care alegi să-i prepari, cartofii dulci sunt un aliat de nădejde când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus.
Aceștia conțin aproximativ 8 grame de fibre, ceea ce îi face să fie excelenți pentru o masă sățioasă.
Porumbul
Vara se apropie, iar porumbul fiert este tot mai prezent pe lista de dorințe a românilor. Deși nu este sezonul său, porumbul fiert se găsește deja prin magazine sau diferite tarabe. Porumbul este bogat în proteine. O cană de boabe de porumb poate ajunge să conțină chiar și 5 grame de proteine, spun specialiștii. Este versatil și ușor de integrat în preparate. Cel mai adesea este servit în salate delicioase.