Migdale înmuiate în apă, crude sau prăjite: care dintre ele aduc mai multe beneficii organismului

Migdalele se numără printre alimentele preferate pentru gustări. Sunt mulți cei care le preferă în locul nucilor sau al fisticului, de exemplu. Puțini știu însă că beneficiilor lor pentru sănătate sunt înbunătățite semnificativ după ce coaja acestora a fost îndepărtată. De ce e mai bine să consumi migdale după ce au fost înmuiate în apă.

Publicat: 14 octombrie 2021, 8:13
Migdalele se numără printre alimentele preferate pentru gustări / Shutterstock

În momentul în care te decizi să consumi migdale, trebuie să pui cantitatea dorită la înmuiat pentru ca coaja lor să se desprindă mai ușor. Specialiștii în nutriție spun că în acest fel, nutrienții din compoziția migdalelor își fac mai bine treaba. Așa ajută sistemul digestiv să funcționeze așa cum trebuie.

Există oameni care respectă sfaturile și înmoaie și decojesc migdalele înainte să le consume. Sunt și persoane care se bucură enorm atunci când simt gustul ușor amărui al cojilor de la migdale. Ca să scapi rapid de durata procesului de înmuiere, în cazul în care consumi regulat migdale, cel mai bine este să le pui în apă peste noapte.

Un terci de ovăz este mult mai gustos dacă presari migdale pe deasupra. În cazul în care nu știai ce să prepari la micul dejun, iată o variantă bună.

De ce e mai bine să consumi migdale înmuiate

Întrebarea care persistă este dacă migdalele decojite și înmuiate au mai multe beneficii pentru sănătate decât în stare crudă sau prăjtă.

Migdalele sunt pline de nutrienți. Reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine, vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fosfor și lista poate continua. De la scăderea în greutate, sănătatea oaselor, îmbunătățirea stării de spirit, scăderea riscului de boli de inimă, cancer, la diabet, multe studii din domeniul medical confirmă beneficiile consumului regulat de migdale.

Conform unui studiu, oamenii își pot reduce riscul de cancer mamar consumând cantități mai mari de arahide, nuci și migdale, comparativ cu cei care nu au acest obicei. Un altul studiu a demonstrat că migdalele au crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge. Acestea scad tensiunea arterială și îmbunătățesc fluxul sanguin. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 sunt și ei ajutați de aceste nuci hrănitoate, deoarece magneziul din compoziția lor ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă până acum nu obișnuiai să ai migdale în regimul tău alimentar, acum știi că cel mai bine este să le consumi după ce le-ai lăsat la înmuiat peste noapte și ai eliminat cojile.

Potrivit Shruti Bharadwaj, dietetician la Narayana Hrudayalaya Multispeciality Hospital Ahmedabad, beneficiile migdalelor după înmuiere cresc considerabil pentru organism.

Beneficiile migdalelor după înmuiere

  1. Îmbunătățește tranzitul intestinal: în ceea ce privește digestia, migdalele înmuiate sunt mai bune decât cele crude sau prăjite. Orice lucru pe care îl lași la înmuiat, fie că este vorba de migdale sau orice alt aliment, este mai ușor de mestecat. E mai moale, iar sistemul digestiv îl poate descompune mult mai ușor. Migdalele sunt o sursă bogată de antioxidanți. Atunci când le consumi după ce le lași la înmuiat, beneficiile se înmulțesc.
  2. Crește valoarea lor nutrițională. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acestea scot la iveală toți nutrienții pe care îi au în compoziție. Atunci când le consumi după ce au trecut prin procesul de înmuiere, beneficiile antioxidanților și fibrelor se îmbunătățesc. Procesul de înmuiere elimină impuritățile care ar putea împiedica absorbția anumitor substanțe nutritive.
  3. Ajută la scăderea în greutate. Atunci când lași la înmuiat migdalele, acestea eliberează puține enzime, cum ar fi lipaza. Aceasta stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate.
  4. Îndepărtează acidul fitic. Atunci când lași migdalele la înmuiat, acidul fitic din ele nu este eliminat, ceea ce împiedică în cele din urmă absorbția nutrienților. În cazul în care consumi migdale crude, zincul și fierul din compoziția lor nu sunt utilizate în mod corespunzător de către organism.

Este indicat să consumi migdale înmuiate, mai ales după ce înaintezi în vârstă. Sistemul digestiv nu mai funcționează așa cum trebuie pe măsură ce înaintezi în vârstă. Și dantura este protejată atunci când le lași la înmuiat peste noapte.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop zilnic
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025 spune că Berbecii au nevoie de timp pentru ei ca să-și dea seama ce au de făcut. Nativii acestei zodii sunt ajutați de tranzitele cosmice pentru a avea...
2
Divertisment
Serena Williams a pozat într-un costum sexy de baie. Corpul sportivei a trecut printr-o transformare neașteptată în ultimul an
Serena Williams a pozat într-un costum sexy de baie. Corpul sportivei pare că a trecut printr-o transformare neașteptată în ultimul an. Fosta jucătoare de tenis a reușit să piardă mai multe kilograme, iar acum...
3
Horoscop
Nativii care pot trăi o perioadă de abundență până în noiembrie 2025. Cine sunt zodiile norocoase ale anului
Jupiter, planeta abundenței, este în mișcare directă până în noiembrie 2025. Ai mai jos lista cu nativii care pot trăi o perioadă de abundență până în noiembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele....
4
Horoscop
Cum știi că cineva te înșală, potrivit astrologiei. Idei care te ajută să descoperi adevărul
Cu ajutorul trăsăturilor de personalitate ale fiecărei zodii, putem afla multe lucruri interesante. Cum știi că cineva te înșală, potrivit astrologiei, poți să citești în articolul de mai jos. Există anumite semne care ar...
5
Divertisment
Ryan Reynolds a glumit pe seama procesului intentat de Justin Baldoni. Cum a reacționat Blake Lively atunci când și-a ascultat soțul
Ryan Reynolds a glumit pe seama procesului intentat de Justin Baldoni. Blake Lively, soția actorului, a avut o reacție neașteptată atunci când și-a ascultat soțul. Cei doi au revenit în lumina reflectoarelor pentru prima...
PARTENERI