Nutrienți esențiali pentru sănătatea intestinală. Cum îți poți îmbunătăți tractul digestiv

Probabil te-ai întrebat de multe ori de ce vitamine, minerale, aminoacizi și alți nutrienți are nevoie intestinul tău pentru a rămâne sănătos. Află de la experți mai multe despre nutrienți esențiali pentru sănătatea intestinală.

Publicat: 29 august 2022, 8:02
Funcția intestinală este foarte complexă și necesită o serie de nutrienți diferiți în mod regulat / Shutterstock

Funcția intestinală este foarte complexă și necesită o serie de nutrienți diferiți în mod regulat.⁠ La fel ca probioticele, care ajută la susținerea absorbției nutrienților, vitamina C joacă un rol în promovarea funcției imunitare sănătoase, iar magneziul ajută la funcționarea musculară.

Nutrienți esențiali pentru sănătatea intestinală

Este foarte important să cunoaști nutrienții esențiali și modul în care aceștia contribuie la un intestin sănătos. Dr. Josh Axe, medic certificat în medicină naturală și nutriționist clinic, a sugerat șase nutrienți cheie pentru sănătatea intestinală.

Probiotice SBO

Probioticele SBO (organisme pe bază de sol) sunt un tip special de probiotic găsit în sol, care este considerat „rezistent” și tolerant la condițiile dure ale stomacului. Probioticele susțin multe funcții în intestin, inclusiv absorbția nutrienților, un sistem imunitar sănătos, eliminarea, digestia si nu numai.

Alimentele fermentate sunt cele mai bune surse de probiotice, inclusiv iaurtul, chefirul, kombucha, kimchi și varza murată.Majoritatea copiilor si adulților pot beneficia de un supliment zilnic de probiotice, deseori luat sub forma de capsule.

Magneziu

Magneziul este un mineral electrolit pe care organismul îl folosește pentru peste 300 de funcții diferite. Acest mineral promovează funcția intestinală sănătoasă și susține eliminarea sănătoasă. Cele mai bune surse includ legume cu frunze verzi, nuci, semințe, fasole, cereale integrale, germeni de grâu, tărâțe de grâu și ovăz.

Poți alege să iei zilnic un supliment de magneziu, fie sub formă de capsule sau pulbere, sau o formulă de susținere a intestinului care conține magneziu plus alte suplimente intestinale.

Colagen

Colagenul este o proteină structurală care ajută la construirea și promovarea țesuturilor conjunctive sănătoase. Inclusiv a celor care formează mucoasa intestinală. A avea un microbiom intestinal sănătos înseamnă că poți menține o barieră intestinală sănătoasă. Aceasta susține funcția imunitară sănătoasă, digestia, absorbția și eliminarea nutrienților. Cea mai mare sursă de colagen este supa de oase. Consumul unei diete echilibrate cu proteine ​​și antioxidanți ajută organismul să-și sintetizeze colagenul.

Vitamina C

Vitamina C ajută organismul să sintetizeze colagenul, care formează țesuturi conjunctive ce promovează sănătatea mucoasei intestinale. Vitamina C este un nutrient important care nu vrei să-ți lipsească pentru că susține digestia și sănătatea intestinală. Cele mai bune surse de vitamina C sunt kiwi, citrice, legume cu frunze verzi precum spanacul și kale, toate tipurile de fructe de pădure, ananasul, mango, ardeiul gras și legumele crucifere precum broccoli. Poți lua un supliment de vitamina C cu sau fără alimente, în orice moment al zilei.

Zinc

Zincul este implicat funcțional în sute de funcții enzimatice din organism. E considerat un mineral esențial, care este al doilea după fier în ceea ce privește concentrația sa. Zincul ajută la menținerea unei bariere intestinale normale, a microbiomului echilibrat și ajută la descompunerea carbohidraților care furnizează energie organismului. Zincul se găsește în carnea roșie, organe, carnea de pasăre, fasole, nuci, fructe de mare, cereale integrale și produse lactate.

Vitamina D

Vitamina D susține funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar și integritatea intestinului. Ai nevoie de suficientă vitamina D pentru a menține nivelurile normale de inflamație. De asemenea, e nevoie de ea pentru a promova o apărare imunitară sănătoasă. Vitamina D poate fi găsită în ouă, pește precum somonul și sardinele, organe, produsele lactate fortificate, inclusiv laptele și brânză, și unele ciuperci.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI