Metabolismul poate fi definit ca un set complex de procese fiziologice ce dictează funcțiile de bază ale organismului. Printre aceste funcții se numără recuperarea celulelor, gestionarea hormonilor, reglarea temperaturii corpului și multe altele. Înaintarea în vârstă aduce cu sine un metabolism mai lent care are nevoie de ajutor din exterior pentru a funcționa în parametrii cât mai buni.
Obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani
Există câteva obiceiuri care pot să ajute la îmbunătățirea ratei metabolice. De multe ori un metabolism lent este responsabil pentru acumularea kilogramelor în plus, dar și pentru apariția anumitor boli de sănătate. Pentru a-ți ajuta metabolismul trebuie să te asiguri că ai o dietă echilibrată și un stil de viață cât mai activ. Nutriționiști spun că obiceiurile alimentare trebuie să înceapă încă de la micul dejun, o masă atât de importantă, care dă startul zilei. Hai să află mai multe despre cum îți poți ajuta corpul să funcționeze cât mai bine după vârsta de 50 de ani.
Inculude alimentele bogate în proteine
Pe lista de obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani se numără și includerea preparatelor bogate în proteine. Proteina este esențială pentru buna funcționare a organismului, iar dacă îți dorești să-i oferi un boost acestuia, atunci trebuie să iei în considerare alimentele bogate în proteine.
Dacă reușești să crești aportul de proteine consumate la micul dejun atunci vei face o diferență semnificativă în sănătatea organismului tău. În plus, în timp vei vedea și o schimbare semnificativă a numărului de kilograme pe care îl ai. Proteinele ajută la reglarea apetitului și îți oferă senzația de sațietate rapid. În plus acestea ajută la construirea masei musculare, atât de necesară pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Masa musculară scade semnificativ atunci când înaintăm în vârstă. Prin urmare alimentele bogate în proteine sunt mai mult decât esențiale pentru o bună funcționare a organismului. Uite o listă cu alimente bogate în proteine pe care le poți consuma pentru o bună funcționare a organismului.
Include în dieta ta preparate care conțin ouă
Ouăle sunt bogate în proteine și sunt o alegere excelentă pentru micul dejun. Ouăle sunt versatile și pot fi preparate într-o- mulțime de moduri. Ele ajută la pierderea în greutate, la menținerea sănătății pielii, prelunngesc senzația de sațietat, contribuie la întărirea părului și pot chiar să îmbunătățească vederea.
De-a lungul timpului studiile au demonstrat nenumăratele beneficii ale consumului de ouă asupra organismului și a metabolismului. Ouăle nu doar că au o mulțime de proteine, dar și o mulțime de nutrienți benefici organismului.
Optează pentru ceaiul verde
Una dintre cele mai sănătoase băuturi este considerată a fi ceaiul verde. Pe lista de obiceiuri alimentare recomandate pentru micul dejun după vârsta de 50 de ani se număr și includerea ceaiului verde în dieta ta.
Ceaiul verde poate să înlocuiască ceașca de cafea, iar în timp îț poate aduce nenumărate beneficii asupra organismului. Studiile au arătat că ceaiul verde oferă un boost metabolismului și ajută la buna funcționare a acestuia.
În plus, se crede că ceaiul verde încetinește procesul de îmbătrânire și ajută la pierderea în greutate. Încă din cele mai vechi timpuri ceaiul verde era consumat datoită nenumăratelor beneficii asupra orgnismului.
Încearcă să nu sari peste micul dejun
O regulă foarte importantă, când vine vorba de principalele obiceiuri alimentare recomandate după vârsta de 50 de ani, spune că nu ar trebui să sari peste micul dejun. Prima masă a zilei are un impact semnificativ asupra metabolismului și a sănătății corpului tău.
Multe persoane pot fi tentate să înlocuiască micu dejun cu o simplă ceașcă de cafea. Acest lucru nu va face altceva decât să-ți afecteze starea de sănătate. Metabolismul încetinește pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Pentru a nu avea un metabolism lent este nevoie să-ți obișnuiești organismul cu obiceiuri alimentare sănătoase și cu o rutină bine pusă la punct de exerciții fizice.