Potrivit specialiștilor, este perfect sănătos să mănânci între unul și trei ouă pe zi. În plus, consumate cu regularitate, ouăle pot avea efecte benefice asupra organismului tău.
Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă mănânci două ouă la micul dejun
Fierte, poșate sau tranformate în omletă, ouăle reprezintă micul dejun ideal pentru mulți dintre noi. Deși unii cred că nivelul ridicat de colesterol conținut de gălbenușul oului poate dăuna sănătății, nutriționiștii sunbliniază ca moderația este cheia unei diete echilibrate, scrie Timesofindia.com.
Consumul de ouă contribuie la pierderea în greutate.
Combinația de proteine și grăsimi regăsită în ouă este ideală pentru a diminua pofta de alimente interzise. Vei servi mai puține mese și vei avea un aliat puternic în lupta împotriva kilogramelor.
Specialiștii susțin că momentul din zi în care alegi să consumi ouă este la fel de important precum cantitatea pe care alegi să o mănânci.
Consumul unei cantități potrivite de proteine – cel puțin 20 de grame, așa cum au ouăle – este important deoarece vei avea o senzație de sațietate pe durata întregii dimineți, poftele se vor diminua și vei simți nevoia să servești o gustare mult mai târziu decât o faci de obicei, spune Lauren Harris-Pincus.
Ajută la menținerea sănătății pielii
Ouăle au în compoziție și seleniu, pe lângă alte vitamine benefice organismului. Nutriționistul Jo Lewin subliniază faptul că “o dietă bogată în seleniu ne protejează împotriva cancerulului de piele, de arsurile solare și încetinește apariția ridurilor”, potrivit Thelist.com.
În două ouă de mărime mare se regăsește un procent de nu mai puțin de 56% din doza zilnică recomandată de seleniu.
Prelungește senzația de sațietate
Este dovedit că ouăle servite la micul dejun te ajută să te simți sătul timp îndelungat, până aproape de ora prânzului. Departamentul de psihologie din cadrul Universității Saint Louis a realizat un studiu în acest sens.
Experimentul a avut drept subiecți persoane diagnosticate cu obezitate. Participanții la studiu au mâncat la micul dejun fie o baghetă, fie ouă.
Concluzia specialiștilor a fost că persoanele care au consumat ouă la masa de dimineața nu au simțit nevoia de mese sau gustări intermediare, semn că senzația de foame s-a diminuat considerabil.
Contribuie la întărirea părului
Gălbenușul de ou conține una dintre cele mai mari concentrații de vitamina B7, Zinc și Fier, iar toți acești nutrienți ajută la întărirea structurii firului de păr și contribuie la creșterea lui. În cazul în care nu vrei să consumi ouă, poți folosi gălbenușurile ca ingredient în diferite măști naturale pe care le poți aplica pe lungimea părului..
Ajută la diminuarea stărilor de anxietate
Aminoacizii din ouă au beneficii esențiale pentru sănătate. Conform unui studiu, se pare că ameliorează stresul acut și reduc starea de anxietate, datorită conținutul crescut de Zinc.
Îmbunătățește vederea
Luteina și zeaxantina sunt sunt carotenoizi și antioxidanți naturali care se găsesc în ouă. Studiile au arătat că luteina, zeaxantina și omega 3 au un rol esențial în menținerea sănătății ochilor.