În tradiția evreiască pasca este o pâine care este servită în cadrul ritualului de Paște. Aceasta aduce aminte de fuga din Egipt, când din cauza grabei, poporul evreu nu a avut timp să dospească pâinea pentru drum, așa că aceasta a fost mâncată nedospită. La creștinii ortodocși, pasca are o altă semnificație, a sacrificiului lui Hristos, de aceea pasca era tratată de femeile din alte timpuri cu o considerație deosebită și era pregătită din cele mai bune ingrediente.
Ce poate fi mai gustos decât combinația dintre brânză și ciocolată?
Ciocolata îmbunătățește funcționarea creierului și are multiple beneficii. Desigur, ciocolata neagră. Însă o mică „scăpare” n-a făcut niciodată rău nimănui. Promitem să nu spunem la nimeni.
Pască cu brânză și cremă de ciocolată – Ingrediente
Am selectat pentru tine o rețetă specială, fără aluat, cu foarte puțină făină. Nu vrem să stai prea mult în bucătărie, știm că ai nevoie și de timp pentru tine.
- 800 grame de brânză dulce de vaci
- 200 grame de cremă de brânză
- 120 grame de smântână
- 200 grame de cremă de ciocolată
- 200 grame de zahăr
- 120 grame de făină
- 6 ouă
- 50 grame de amidon alimentar de porumb
- 1/2 linguriță de sare
- coajă de portocală
Pască cu brânză – Mod de preparare
Începe prin a pune la scurs brânza dulce de vaci. Pentru aceasta poți să te folosești de o sită densă.
Într-un alt bol, bate cu un tel zahărul, ouăle, împreună cu un vârf de sare; până când cristalele de zahăr se vor topi în compoziție.
Adaugă apoi brânza dulce, smântâna și coaja de portocală. Poți folosi și lămâie, sau o combinație dintre lămâie și portocală. Pune o linguriță de coajă de citrice, sau chiar mai mult dacă vrei ca pasca să capete un gust mai intens. După ce compoziția a devenit omogenă, poți adăuga mai departe amidonul și făina. Ambele trebuie cernute printr-o sită, pentru ca pasca să fie cât mai pufoasă.
Amestecă într-un alt bol crema de brânză împreună cu cea de ciocolată.
Mai departe, ai nevoie de o formă de corp de 24 de centimetri, cu pereți detașabili. Acoperă forma de copt cu hârtie de copt și toarnă prima compoziție în aceasta.
Toarnă apoi și crema de ciocolată cu brânză deasupra, pentru a crea un efect duo.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace apoi minunăția de pască vreme de 45-50 de minute, până când este rumenită ușor la exterior. Las-o la răcit și apoi poftă bună!
Pentru că urmează Paștele iar gusturile fiecăreia dintre noi sunt diferite, ți-am pregătit o gamă variată de rețete tradiționale. Nu ezista să le recomanzi cunoscutelor, sau cunoscuților. Cu siguranță mama ta va aprecia rețeta de pască cu aluat de cozonac, delicioasă și pufoasă. În vreme ce amica ta cea mai bună, care ține mereu câte o dietă, va agrea rețeta de pască fără aluat, cu stafide și lămâie. Poți gusta din toate dacă ești pofticioasă. Spune-ne cum ți s-au părut!