Sunt puțini cei care reușesc să reziste în fața unei bucăți de ciocolată. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât crește și aportul de antioxidanți, substanțe necesare organismului pentru a funcționa în parametri normali.
Descoperă beneficiile consumului de ciocolată neagră
Ciocolata neagră conține fitonutrienți numiți flavonoizi, substanțe chimice din plante care acționează ca antioxidanți și care pot contribui la prevenirea cancerului, la sănătatea inimii și la pierderea în greutate, informează un articol publicat în Journal of Nutritional Science.
Este nutritivă și sănătoasă
Ciocolata neagră conține o mulțime de nutrienți. Cu cât ciocolata este mai închisă la culoare, cu atât este mai bine. Acest lucru înseamnă că are în compoziție un procent mai mare de cacao.
Orice ciocolată cu 70% cacao sau mai mult, conține antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu.
Contribuie la îngrijirea pielii
Magneziul din ciocolata neagră susține producția de colagen, o proteină care îngrijește și întinerește pielea. Alte minerale conținute de acest aliment delicios, precum este calciul, ajută la repararea și reînnoirea stratului de piele.