Caisele se combină armonios cu brânzeturile în deserturi. Pot fi folosite proaspete sau din compot și oferă culoare și savoare deserturilor. Cele mai apreciate deserturi cu brânză rămân cheesecake-urile. Însă brânza poate fi adăugată cu succes și în blaturile prăjiturilor sau în aluaturi fragede ori dospite.
Descoperă și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos.
Mai jos,descoperă rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii de vară cu caise și brânză în aluat.
Prăjitură cu caise și brânză de vaci în aluat – Ingrediente
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 300 gr făină cernută
- 50 gr griș
- 7 g praf de copt
- 300 gr caise
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta prăjiturii cu brânză și caise – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea caiselor. Acestea necesită spălare și ștergere, apoi secționare în jumătăți pentru a îndepărta sâmburii. Nu arunca sâmburii caiselor. Aceștia pot fi sparți și scos miezul, care poate fi folosit în rețetele de gem sau dulceață.
După ce ai secționat caisele în jumătăți, taie-le în felii mai subțiri sau în cuburi. Lasă-le deoparte până când pregătești compoziția de blat cu brânză de vaci.
Descoperă și o rețetă de prăjitura turnată cu brânză și caise, delicioasă și spectaculoasă.
Cum prepari blatul și coci prăjitură cu caise și brânză
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, ia o formă de tort sau de tartă cu diametrul de 26 cm și unge-i interiorul cu unt. Peste unt, presară făină sau zahăr pudră, pentru a se desface prăjitura ușor după coacere.
Pentru a prepara compoziția de blat cu brânză, mai întâi topește untul într-un bol pe baie de aburi sau la microunde. Lasă-l să se răcească.
Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă un praf de sare peste ele, dar și zahărul. Pornește mixerul și amestecă energic ingredientele, până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Adaugă untul topit și răcit, brânza de vaci, grișul și omogenizează ușor compoziția. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă acest amestec în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare. Vei obține un aluat cremos, mai consistent decât aluatul clasic de chec.
Amestecă aluatul cu feliile de caise și îl întinde-l în tava de copt. Nivelează-l uniform la suprafață.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu caise și brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când prăjitura este frumos colorată la suprafață.
Las-o să se răcească înainte de a o porționa și savura cu poftă.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu caise, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu caise și bezea.