Quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi

Dacă adori tartele sărate, pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi.

Publicat: 11 februarie 2022, 6:38

Tot ce ai de făcut este să pregătești cel mai simplu aluat de tartă, pe care să îl lași la rece 30 de minute. În acest timp, prepari un piure de cartofi la fel de simplu și călești câteva legume în puțin ulei.

Asamblezi tarta compusă din cele trei elemente și o pui la copt. Nu este un preparat complex și necesită nici timp îndelungat de preparare. Te vei bucura de un preparat cu gust deosebit, în cel mult o oră.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această minunată tartă sărată.

Quiche cu somon și praz – Ingrediente

Pentru această tartă sărată îți sunt necesare trei categorii de ingrediente: pentru aluat, umplutură și crusta de cartofi.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 125 gr unt cu 82% procent de grăsime
  • 300 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de apă rece.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 gr somon
  • 3 căței de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 150 gr mazăre din conservă
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 400 ml smântână de gătit.

Ingrediente pentru piure de cartofi:

  • 350 gr cartofi albi
  • apa cât să fie acoperiți
  • 1 linguriță de sare
  • 150 ml lapte
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • susan alb și negru, pentru decor.

Quiche cu somon și praz – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat cu ușurință.

Cum prepari aluatul de tartă sărată

Trece făina print sită direct în bolul mixerului și adaugă sarea peste ea. Amestecă făina cu sarea, adaugă untul rece și pornește mixerul. Amestecă bine ingredientele până când obții consistența similară cu cea a firimiturilor. Toarnă câte puțină apă în timp ce amesteci.

Vei obține un aluat de tartă compact pe care îl împachetezi în folie de prospețime și îl pui la rece pentru 30 de minute. Între timp, te ocupi de celelalte ingrediente.

Aluatul pentru tarta sărată se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute, după frământare / Profimedia Images

Cum prepari umplutura pentru quiche cu somon și praz

Curăță somonul de oase și de piele și taie-l în cuburi micuțe. Curăță usturoiul și toacă-l mărunt, iar prazul taie-l în rondele.

Pune o tigaie cu puțin ulei le încins și adaugă somonul. Presară sare și piper, dar și puțin cimbru. Amestecă-l pentru a se rumeni uniform. Adaugă usturoiul și amestecă-l pentru câteva secunde cu somonul din tigaie. Apoi adaugă prazul și amestecă-l și pe acesta cu ingredientele din tigaie. Urmează mazărea scursă și smântâna lichidă. Lasă ingredientele să fiarbă aproximativ 10 minute la foc mic, apoi stinge focul.

Cum prepari piureul de cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în cuburi. Pune cuburile de cartofi într-o oală și acopere-i bine cu apă. Așază oala pe flacăra aragazului la intensitate medie și lasă cartofii să fiarbă până când încep să se sfărâme. Înlătură spuma care se formează deasupra lor și adaugă o linguriță de sare.

Când cartofii sunt bine fierți, scurge lichidul și pasează-i adăugând și untul. Diluează piureul de cartofi cu lapte fierbinte și lasă-l la temperat până când asamblezi tarta.

Cum asamblezi și coci quiche cu somon și praz, sub crustă din piure de cartofi

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și așază-l pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul într-o foaie circulară. Unge forma de tartă cu puțin unt și așază aluatul în interiorul ei. Presează-l bine atât la bază cât și pe lateralele formei. Înțeapă-l la bază din loc în loc cu o furculiță.

Peste aluatul din forma de copt întinde ingredientele din tigaie, după ce s-au răcit. Apoi, așază piureul de cartofi deasupra și întinde-l uniform, încât să acopere toate ingredientele.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Piureul de cartofi adăugat peste umplutură va avea rol de capac / Profimedia Images

Presară semințele de susan alb și negru deasupra piureului de cartofi. Pune tarta la cuptor și coace-o la 180 de grade pentru 30 de minute. Las-o să se tempereze înainte de a o secționa și savura cu poftă.

Spor și poftă bună!

Din aceeași categorie de rețete pentru tarte sărate îți mai recomandăm și rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI