Rețetele de înghețată sunt la mare căutare în zilele toride de vară. Dar pentru a te răsfăța cu acestea, nu este necesar să mergi la un restaurant sau la gelaterie. Le poți prepara simplu și rapid acasă și le poți savura la propria terasă din balcon sau din curte.
Rețetele de înghețată sunt foarte versatile. Le poți prepara din o multitudine de ingrediente mai simple, sau mai complexe, după pofta inimii. Însă vara, cele mai la îndemână sunt fructele de sezon. Sunt pline de vitamine și arome și dau savoare și culoare înghețatelor.
Poți face diferite combinații de fructe pentru gusturi delicioase. Un exemplu de combinație este cea dintre căpșuni și cireșe, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Înghețată cu căpșuni și cireșe – Ingrediente
- 500 gr căpșuni
- 200 gr cireșe negre coapte
- 400 gr lapte condensat
- 150 gr smântână acră, fermentată
- sucul de la ½ lămâie.
Rețetă de înghețată cu căpșuni și cireșe – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, ca în cazul oricărei rețete culinare.
Spală bine căpșunile și cireșele și lasă-le la scurs, în site separate. Nu curăța căpșunile înainte de a le spăla pentru a nu pătrunde apa în cele foarte coapte.
Pune și smântâna într-o sită foarte deasă, așezată deasupra unui bol, pentru a se scurge de zer. Cu cât smântâna va fi mai cremoasă, cu atât și înghețata va fi mai cremoasă.
Curăță căpșunile de codițe și de frunze după ce sunt bine scurse de apă. Pune-le în recipientul unui blender și transformă-le în piure. Dacă te deranjează semințele, trece piureul de căpșuni prin sită.
Îndepărtează sâmburii de la cireșe cu ajutorul unui dispozitiv special sau pur și simplu cu scobitoarea. Trece și cireșele prin blender și adaugă piureul rezultat peste cel de căpșuni. Adaugă și sucul de lămâie. Acesta are rolul de a intensifica culoarea înghețatei. De asemenea, mai are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață în timpul congelării înghețatei.
Cum prepari delicioasa înghețată cu căpșuni și cireșe
După ce ai pregătit toate ingredientele pentru înghețată, alege o caserolă încăpătoare, pe care s-o poți pune la congelator.
Pune smântâna bine scursă în bolul mixerului și amestec-o pentru câteva minute. Adaugă laptele condensat și continuă amestecarea până la omogenizarea compoziției. Apoi adaugă piureul de fructe. Amestecă din nou și omogenizează bine compoziția.
Pune caserola la congelator. După 45 de minute, scoate caserola cu înghețată din congelator și amestecă compoziția cu o furculiță. Repetă procedeul de trei ori. Astfel, vei asigura înghețatei o congelare uniformă și fără ace de gheață.
Înainte de a servi înghețata, las-o la temperatura camerei pentru 10-15 minute. Înghețata se va dezgheța ușor și va deveni cremoasă. Vei putea s-o porționezi frumos, folosind lingura de înghețată.
Vezi mai multe imagini cu înghețata accesând GALERIA FOTO!
Asigură-ți cămara și cu câteva cornete de înghețată. Te vei bucura de o înghețată cu căpșuni și cireșe, exact ca la gelaterie.
Și dacă tot este sezonul cireșelor, îți oferim și o rețetă de desert răcoros din bucătăria italiană denumit granita de cireșe.