Roșiile cu brânză reprezintă cea mai populară gustare de vară de pe mesele românilor. Combinația celor două ingrediente este și gustoasă, dar oferă și sățietate pe o perioadă mai îndelungată. Dacă roșiile sunt crescute natural, în grădină, te poți bucura și de un plus de sănătate.
De obicei roșiile se combină cu usturoi în sosuri și mâncăruri scăzute. Idea de a le combina și în salată, fără procesare termică este ideală pentru beneficiile pe care le aduc organismului ambele ingrediente. Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării salatei de roșii cu brânză și usturoi.
Rețeta de salată argentiniană – Ingrediente
- 4 roșii de mărime medie
- 2 oua fierte ușor moi
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 gr brânză telemea sărată
- puțină sare
- opțional, puțin mărar.
Salată de roșii cu telemea și usturoi – Mod de preparare
Chiar dacă este o salată simplă și ușoară, pentru a obține un gust delicios, este important să respecți etapele de preparare. De modul cum se adaugă și se amestecă ingredientele depinde gustul final al salatei.
Tot important este să optezi și pentru roșii de calitate, mari, cărnoase și suculente. Fiind vară, roșiile de grădină sunt cele mai recomandate. Optează și pentru un ulei de calitate și gustul salatei va fi de-a dreptul delicios.
Cum prepari rețeta de salată argentiniană
Mai întâi pune oul la fiert și lasă-l să fiarbă maxim 5 minute pentru a ieși ușor moale. Pune oul fiert imediat în apă rece și crapă-i ușor coaja lovindu-l cu o lingură. Lasă-l acolo până când se răcește. Se va curăța mult mai ușor și mai bine.