Rețetă tradițională de gulaș unguresc cu găluște de făină

Dacă nu ai încercat încă rețeta tradițională de gulaș unguresc cu găluște de făină, nu mai sta pe gânduri pentru că este un preparat extrem de gustos și hrănitor.

Publicat: 22 noiembrie 2021, 6:54

Combinația de ingrediente din această rețetă de mâncare din bucătăria ungurească este una îndrăgită de toți gurmanzii. Cartofii cu carne de vită, pe lângă gustul delicios, conferă și sățietate pe perioadă îndelungată de timp. În plus, găluștele de făină acompaniază perfect combinația celor două ingrediente. Condimentele adăugate dau un plus de savoare, un gust dens, picant.

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest preparat această rețetă tradițională de gulaș unguresc.

Rețeta tradițională de gulaș unguresc – Ingrediente

Împarte de la început ingredientele acestui preparat pe categorii, în funcție de pașii de preparare ai rețetei. Îți ușurezi astfel munca și ești sigură că nu ai omis nimic.

Ingrediente pentru gulaș:

  • 1 kg carne de vițel
  • 500 gr cartofi
  • 300 gr ceapă
  • 250 gr morcovi
  • 150 gr țelină
  • 250 gr roșii proaspete
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei iute, roșu
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • frunze de țelină
  • frunze de pătrunjel
  • 5-6 căței de usturoi
  • sare și piper
  • paprika și chimen.

Ingrediente pentru prepararea găluștelor de făină:

  • 2 ouă
  • 175 gr făină
  • 1 praf de sare.

Rețeta tradițională de gulaș unguresc – Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul, pregătește toate ingredientele necesare rețetei de gulaș. Curăță și toacă ceapa solzișori, curăță morcovii și toacă-i rondele. Ardeiul gras curăță-l de semințe și nervuri și toacă-l mărunt, iar ardeiul iute îl poți lăsa cu semințe și nervuri, dacă dorești preparatul foarte picant.

Curăță țelina și dă-o pe răzătoare, curăță usturoiul și, de asemenea, dă-l pe răzătoare. Cartofii îi cureți, îi speli bine și îi tai în cuburi mai mari. Îi pui în apă rece până la adăugarea lor în mâncare.

Opărește roșiile și decojește-le, apoi toacă-le mărunt. Macină chimenul și transformă-l în pudră. Taie carnea în cuburi cam de mărimea cartofilor și condimenteaz-o cu sare, piper și paprika. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe procesul de preparare.

Cum se prepară gulașul

Pune o oală încăpătoare cu uleiul la încins. Adaugă cuburile de carne și amestecă-le intens până se rumenesc ușor pe toate părțile. Transferă-le în alt vas și păstrează-le acoperite. În locul lor, adaugă ceapa și călește-o ușor, doar până își schimbă culoarea. Adaugă și un praf de sare pentru a se pătrunde mai rapid și a-și degaja aroma. Adaugă carnea și completează cu aproximativ 3 litri de apă fierbinte. Acoperă vasul și lasă carnea să fiarbă până când este bine pătrunsă.

Pe parcurs, adaugă și o parte din chimen, o parte din usturoiul răzuit, sare, piper și paprika. Condimentele se vor adăuga treptat, pe măsură ce fierbe mâncare, în funcție de gust.

Când carnea este fiartă, adaugă cartofii, morcovii și țelina. Lasă preparatul să mai fiarbă până când toate ingredientele sunt pătrunse. Adaugă apoi roșiile tocate și din nou lasă totul la fiert. Între timp, ocupă-te de găluște.

Cum se prepară găluștele pentru rețeta tradițională de gulaș unguresc

Sparge ouăle într-un bol, adaugă sare peste ele și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă făina, treptat și amestecă până se încorporează bine în compoziția de ouă. Vei obține un aluat compact ca un aluat pentru paste, dar nu atât de consistent. Rupe cu degetele bucăți mici din aluat și așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt. lasă-le să se usuce ușor până când le vei adăuga în preparat. De fapt, găluștelor în ungurește li se spune csipetke, care se traduce prin ciupitură.

Când carnea și legumele sunt bine fierte, adaugă în mâncare și găluștele. Este important să ai mai mult lichid în vas, pentru a se hidrata bine și găluștele.

Dacă este necesar, mai adaugă apă fierbinte. Lasă găluștele să fiarbă până când se ridică la suprafață. Gustă preparatul și mai adaugă din condimentele enumerate, până când obții gustul optim.

Spre final de fierbere, mai adaugă și restul de usturoi și frunzele de țelină cu lujeri cu tot. Pe acestea le poți îndepărta după ce își degajă bine aroma în preparat.

Servește gulașul unguresc decorat cu pătrunjel verde. Dacă adori mămăliga preparată în casă, poți servi gulașul cu o felie de mămăligă. Spor și poftă bună!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cum se îngrijește corect Aloe Vera, una dintre cele mai iubite plante de interior
Te întrebi cum se îngrijește corect planta de Aloe Vera? Mai jos găsești câteva sfaturi utile de la specialiști. Aceasta este una dintre cele mai iubite plante de interior și poate fi integrată cu...
2
Timp liber
Cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Sfaturi de la specialiștii în curățenie
Există o mulțime de metode prin care poți reda frumusețea băii tale. Descoperă și tu cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Acesta sfaturi de la specialiștii în curățenie te vor ajuta...
3
Divertisment
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy, iar fanii au remarcat imediat corpul ei...
4
Timp liber
Ingredientul secret din plăcinta cu mere. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Vremea rece de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu gustul copilăriei, atunci poți să pregătești una dintre cele mai îndrăgite rețete de...
5
Horoscop
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. 3 nativi manifestă abundența
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. Trei nativi din zodiac manifestă abundența în viața lor. Această perioadă pare să fie de bun augur pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Se schimbă...
PARTENERI