Deși timpul nu este prea prietenos cu noi din cauza rutinei zilnice, merită să te dedici câteva ore pentru ca cei dragi să aibă pe masa de sărbători cele mai gustoase preparate.
În cazul în care nu ai deja o listă bine stabilită, venim în ajutorul tău cu câteva idei de preparate sărate.
Rețete sărate pentru masa de Crăciun
De pe platoul cu aperitive nu poate să lipsească salata boeuf. Nici ouăle umplute nu au cum să fie trecute cu vederea, dar nici piftia de porc.
Și chiar dacă acestea sunt rețete tradiționale, care se moștenesc de cele mai multe ori din familie, ai mai jos toate informațiile necesare pentru ca fiecare preparat ales să iasă așa cum trebuie.
Sunt câteva preparate culinare tradiționale nelipsite de pe masa de Crăciun.
Sarmale tradiționale, rețeta de la bunica
Sarmalele tradiționale nu au cum să lipsească de pe masa de sărbători indiferent de zona din care faci parte. Chiar dacă ai nevoie de mult timp pentru prepararea lor, merită să o încerci. Îi poți cuceri foarte ușor pe cei dragi cu gustul lor.
În cazul în care nu consumi carne, poți testa și rețeta de sarmale de post umplute cu ciuperci și orez.
Salată de boeuf, rețeta clasică
Salată de boeuf este un preparat pe gustul multora dintre noi. Dacă nu ai o rețetă proprie pentru acest preparat, îți oferim rețeta clasică, tradițională. Se prepară cu multe legume, alteori se adaugă și carne , care mai apoi se amestecă cu maioneză.
Decorul este de asemenea spectaculos dacă decizi să o completezi cu un peisaj de iarnă. Fie că alegi să faci un om de zăpadă din ouă fierte sau un brad din castraveți murați, alegerea îți aparține. Gustul rămâne la fel de bun.
Rețetă de ouă umplute
Rețetele de ouă umplute sunt ideale pentru a completa platourile cu aperitive de pe mesele festive. Sunt un preparat versatil și nu necesită foarte multe ingrediente.
Important pentru reușita acestora este respectarea timpului de fierbere, astfel încât să obții ouă fierte tari. Gălbenușurile sunt încorporate în umplutură, iar albușul este suport de umplere.
Piftie de porc
Piftia de porc este o rețetă care în multe familii nu lipsește de pe masa de Crăciun. Intră în categoria gustărilor reci, dar sărate. Se obține prin fierberea bucăților de carne de porc cu oase și cartilaje.
Legumele și condimentele sunt cele care dau gustul acestui preparat, iar textura gelatinoasă face ca acest preparat să fie adorat de toți gurmanzii.
Friptură de porc la cuptor, cu vin
Chiar dacă cel mai probabil fiecare familie are propria rețetă de friptură de porc la cuptor, cea pe care ți-o propunem noi are un gust deosebit datorită vinului adăugat.
Sosul de vin este cel care glazurează friptura și pe lângă aspectul pe care i-l oferă, îi dă și un gust care va bucura orice invitat la masa de sărbători.
Ruladă aperitiv cu spanac
Și pentru a diversifica un pic platoul cu aperitive, rulada cu spanac, cremă de brânză și somon afumat este ceva deosebit, care poate da o notă de eleganță mesei tale din ziua Crăciunului. Pe lângă faptul că are un gust minunat, aspectul te va cuceri și el pe loc.
Combinația de culori te va atrage și ea din prima. Rețeta nu are nevoie de ingrediente complexe și nici de un timp îndelungat de preparare.
Salată de pui cu ciuperci și maioneză
Așa cum îi spune și numele, salata de pui cu ciuperci și maioneză se prepară foarte ușor. Compoziția se face din ingrediente la îndemâna oricui care se găsesc și la un preț accesibil. Aceasta se poate servi în mai multe feluri.
Fie că alegi cupe făcute din legume, felii de pâine prăjită sau coșulețe din aluat, nu uita să o integrezi pe platoul tău cu rețete sărate pentru masa de Crăciun.