Clătitele se numără printre cele mai populare și mai îndrăgite deserturi, iar merele au și ele locul lor fruntaș în topul celor mai gustoase fructe. Combinate împreună se transformă într-un desert absolut delicios, căruia cu greu îi poți rezista.
Tot ce ai de făcut pentru prepararea acestui desert este să îndepărtezi cotoarele de la mere, apoi să le tai in felii rotunde. Le treci printr-un aluat de clătite preparat mai consistent și le prăjești în ulei.
Interesant este și aspectul acestora: arată ca niște gogoși cu gaură. Sunt preferatele copiilor, dar și adulții pot fi ușor cuceriți de ele. Și tot din aceeași categorie de deserturi cu mere, îți recomandăm să încerci și rețeta de clătite cu mere în aluat și scorțișoară.
Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu celebrele mere în pijama.
Rondele de mere în aluat de clătite – Ingrediente
- 2-3 mere ușor acrișoare și cu miezul mai ferm
- 2 ouă de mărime medie
- 1 praf de sare
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 125 gr făină
- 250 de ml de lapte rece
- 25 gr de unt topit
- 50 gr de zahăr
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta de mere în pijama – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru clătite, pe care îl vei lăsa la odihnit până când pregătești merele. Nu începe cu merele, pentru că vor oxida în timp ce pregătești aluatul.
Sparge cele două ouă într-un bol, adaugă un praf de sare și cele 50 gr de zahăr. Amestecă bine cu un tel până la omogenizare. Adaugă vanilia, untul topit și răcorit și din nou omogenizează compoziția. Apoi, adaugă laptele și încorporează treptat făina amestecată cu scorțișoara. Vei obține un aluat mai dens decât cel pentru clătitele clasice. Va avea textura precum aluatul pentru pancakes. Lasă aluatul la odihnit și pregătește merele.
Cum prepari rondele de mere în aluat de clătite
Decojește merele și cu un dispozitiv tubular înlătură cotoarele. Apoi, taie merele în rondele de maxim 1 cm grosime. Imediat ce le feliezi, adaugă-le în bolul cu compoziția de clătite, pentru a nu oxida.
Pune ulei într-o tigaie adâncă și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Este foarte importantă intensitatea flăcării pentru coacerea perfectă a merelor în pijama. Nu trebuie să fie mai mică pentru că aluatul de clătite se va îmbiba cu ulei în timpul coacerii. Nici la maxim nu trebuie să fie pentru că aluatul se va rumeni rapid la exterior, iar la interior va rămâne necopt.
După ce uleiul se înfierbântă bine, ia câte o felie de măr cu aluat și scufund-o în ulei. Pune 5-6 rondele sau câte încap împreună în tigaia cu ulei.
Lasă-le să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-le și rumenește-le frumos și pe a doua parte.
Scoate-le mai întâi pe prosoape de hârtie, apoi transferă-le pe un platou.
Decorează delicioasele rondele de mere în aluat de clătite cu zahăr pudră și răsfață-ți familia cu ele.
Poți prepara și un sos de vanilie sau chiar un sos de ciocolată pentru a le glazura în timpul servirii. Descoperă aici rețeta celui mai delicios sos de ciocolată pentru glazurat deserturi.