Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză. Gustare de vară, savuroasă

Această ruladă de dovlecei cu cremă de brânză poate fi servită ca un aperitiv sau ca gustare și este ușoară și savuroasă. Este un preparat ușor și rafinat, cu o textură moale și cremoasă.

Maria Udrea
Publicat: 25 iunie 2024, 6:12

Foaia de dovlecei adaugă o notă de prospețime și ușoară dulceață, în timp ce crema de brânză aduce un gust bogat și sărat. Rulada este perfectă și pentru a fi servită la petreceri, picnicuri sau ca gustare în pauza de masă de la birou.

Dovleceii sunt bogați în apă și au un conținut caloric redus. Acest aspect face ca această ruladă să fie o opțiune ușoară și sănătoasă. Crema de brânză și brânza telemea sau feta adaugă un conținut proteic semnificativ.

Simplu de preparat și foarte versatilă, această ruladă va impresiona cu siguranță prin gustul și aspectul său atrăgător. Tot din categoria ruladelor îți mai recomandăm să încerci rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.

Urmărește în continuare rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei din dovlecei.

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase rulade de ingrediente pentru foaia de ruladă și ingrediente pentru umplutura de brânză.

Le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Pentru foaia de ruladă:

  • 3 dovlecei potriviți
  • 3 ouă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de făină sau pesmet
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare și piper, după gust.

Pentru umplutură:

  • 200 g cremă de brânză
  • 100 g brânză telemea sau feta (rasă)
  • 1 lingură de smântână
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 legătură de mărar sau pătrunjel.

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză – Mod de preparare

Începe cu prepararea foii de dovlecei, dar mai întâi pregătește ingredientele. Spală și rade doi dovlecei pe răzătoarea mare. Presară puțină sare peste dovleceii rași și lasă-i într-o sită timp de 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă. Stoarce-i bine pentru a îndepărta cât mai multă apă posibil.

Taie un dovlecel în felii rotunde de 2-3 mm grosime. Presară-le și pe acestea cu sare și lasă-le să se deshidrateze ușor. Apoi, tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Descoperă și o rețetă de sufleu de dovlecei cu brânză.

Cum prepari foaia de ruladă din dovlecei

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol mare, bate ouăle și adaugă dovleceii storși. Adaugă pesmetul sau făina, praful de copt, sare, piper și uleiul de măsline. Amestecă bine până la omogenizare.

Tapetează o tavă de copt de aproximativ 23/36 cm cu hârtie de copt și întinde uniform amestecul de dovlecei.

Deasupra compoziției se vor adăuga felii de dovlecel / Shutterstock

Așază rondelele de dovlecei deasupra și coace foaia timp de 20-25 de minute sau până când devine ușor aurie.

După ce foaia de dovlecei s-a copt, las-o să se răcească 5-6 minute în tavă, apoi răstoarn-o pe un blat tapetat cu hârtie de copt. Las-o să se răcească complet înainte de a o umple.

Cum prepari crema și formezi delicioasa ruladă de dovlecei cu cremă de brânză

Într-un bol, amestecă crema de brânză cu brânza telemea sau feta, smântâna și usturoiul tocat. Adaugă mărarul sau pătrunjelul tocat, dacă folosești. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.

Întinde crema de brânză uniform peste foaia de dovlecei răcită. Rulează foaia de dovlecei cu atenție, formând o ruladă strânsă. Învelește rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin o oră pentru a se întări.

După ce rulada s-a răcit și s-a întărit, îndepărtează folia alimentară.

Rulada se lasă la rece 2-3 ore, pentru a se putea porționa frumos / Shutterstock

Taie rulada în felii de aproximativ 1-2 cm grosime. Servește delicioasa ruladă de dovlecei cu cremă de brânză ca aperitiv sau gustare.

Pentru data viitoare când mai dorești o gustare asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de tartă cu dovlecei și brânză.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI