Combinația de dovlecei cu brânză este una foarte îndrăgită și poate fi inclusă în mai multe categorii de preparate. Cele mai des preparate rețete în care se folosește această combinație sunt rețetele de aperitive. Poți folosi orice tip de brânză preferi sau chiar o combinație din mai multe tipuri.
Îți propunem să încerci și rețeta de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc, pentru a te convinge de gustul delicios al acestei combinații. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a combina dovleceii cu brânză și cu sos de roșii.
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii – Ingrediente
- 3 dovlecei de mărime medie,
- 300 gr brânză sărată,
- 300 gr brânză proaspătă,
- 100 gr cremă de brânză,
- 5-6 frunze de busuioc,
- 1/4 linguriță cu oregano uscat,
- 600 gr roșii proaspete,
- 1 ceapă,
- 2-3 căței de usturoi,
- 2-3 linguri de ulei de măsline,
- boia de ardei dulce și iute,
- sare și piper.
Rețeta rulourilor de dovlecei cu brânză – Mod de preparare
Primul pas pe care îl urmezi in prepararea rețetei constă în pregătirea compoziției de brânză pentru umplut rulourile de dovlecei. Amestecă într-un bol încăpător cele trei tipuri de brânzeturi. Adaugă peste acestea oregano uscat și bine sfărâmat, frunzele de busuioc verde, rupte mărunt și boiaua de ardei dulce și iute. Omogenizează compoziția și pune bolul la rece, acoperit, pentru a se degaja bine aromele în interior.
Pasul de preparare a sosului de roșii pentru rulouri de dovlecei cu brânză
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă roșiile. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi scoate-le într-un vas cu apă rece, pentru a opri procesul termic. Decojește apoi roșiile, secționează-le, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.
Curăță ceapa și 2 căței de usturoi și toacă-le mărunt. Așază o tigaie adâncă sau o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă uleiul de măsline în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Presară puțină sare peste ceapă pentru a-și degaja gustul dulce, dar și sucul în ulei. Astfel, ceapa nu se va mai arde.
Când ceapa devine sticloasă, adaugă roșiile tocate. Fierbe sosul de roșii până când devine consistent. Potrivește-i gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc.
Dacă vrei să sari peste etapa preparării sosului de roșii, poți folosi bulion de roșii cu ardei capia copți.
Pași necesari pregătirii dovleceilor pentru rulouri de dovlecei cu brânză
Spală dovleceii și secționează-i în felii transversale cu ajutorul unui feliator sau a unui cuțit cu lamă ascuțită. Pune o tigaie grill la încins, unsă ușor cu ulei de măsline. Prăjește ușor feliile de dovlecei, atât cât să devină moi și să se poată modela în rulouri.
Așază pe un tocător feliile de dovlecei ușor rumenite. La unul dintre capetele lungi ale acestora adaugă câte 2 linguri din compoziția de brânză. Apoi, rulează feliile de dovlecei cu brânza la interior.
Vezi mai multe imagini cu rulourile în GALERIA FOTO!
Pune rulourile în sosul de roșii și lasă-le să fiarbă 8-10 minute, apoi stinge focul. Spre final de fierbere a delicioaselor rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, mai răzuiește un cățel de usturoi și adaugă-l în sos.
La final de preparare, sau în timpul servirii, decorează mâncarea cu frunze proaspete de busuioc. Și tot din categoria rețetelor cu dovlecei îți mai recomandăm să încerci și rețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor.