Chiar dacă necesită mai mult timp pentru a rula aluatul pe formele de copt și umplerea acestuia, rezultatul final merită din plin tot efortul. Rulourile sunt delicioase și arată foarte bine, mai ales pe un platou cu prăjituri festive. Încearcă-le și tu pentru a te convinge, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare prezentate mai jos.
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de câteva ingrediente necesare aluatului și alte câteva ingrediente pentru crema de vanilie.
Pentru aluat:
- 200 gr de unt gras
- 25 gr de zahăr
- 1 ou
- 5 gr de drojdie uscată
- 250 ml de lapte
- 550 gr de făină
- 1-2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 praf de sare
- zahăr pudră pentru decor.
Pentru crema de vanilie:
- 1 litru de lapte
- 200 gr de zahăr
- 4 ouă
- 100 gr de amidon alimentar
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 gr de unt gras.
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie – Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare. Chiar dacă este un aluat cu drojdie, nu necesită decât un timp scurt pentru dospire.
Cum prepari aluatul
Încălzește laptele și diluează drojdia și zahărul în el.
Pune făina într-un bol, adaugă un praf de sare și creează un loc adânc la mijloc. Topește untul și lasă-l să se tempereze. Amestecă oul cu esența, până când se omogenizează albușul cu gălbenușul și pune-l la mijlocul făinii. Adaugă câte puțin din laptele amestecat cu drojdie și câte puțin din untul topit și amestecă intens toate ingredientele. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Așază-l pe un tocător de lemn și acoperă-l cu un bol de sticlă. Lasă-l la odihnit 15-20 de minute.
Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.
Cum formezi și coci rulourile sau cornetele
Pregătește formele de copt cu aspect de conuri și unge-le cu puțin ulei. Pregătește și tava cuptorului în care pui hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie subțire. Secționează foaia de aluat în fâșii și rulează-le sub formă de spirală pe formele conice.
Pune rulourile în tavă și coace-le pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă-le să se răcească, apoi le poți scoate de pe forme.
Cum prepari crema pentru rulouri sau cornete cu cremă de vanilie
Amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare până când devin spumoase, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Diluează amidonul cu 100 ml de lapte rece și adaugă-l peste compoziția de ouă. Restul de lapte adu-l la punctul de fierbere, apoi adaugă-l treptat peste compoziția de mai sus, amestecând energic pentru omogenizare.
Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Fierbe crema la foc de intensitate mică spre medie, amestecând intens, până când se îngroașă ca o budincă. Stinge focul, adaugă esența în cremă și omogenizeaz-o. Acoperă crema la contact cu folie de prospețime și las-o să se răcească.
Scoate untul de la frigider și lasă-l la temperatura camerei. Când crema este bine răcită, amestec-o cu untul moale, adăugat treptat.
Pune cremă într-un săculeț de decorat prăjituri, cu dui stelat în capăt. Cu ajutorul acestuia umple cojile de rulouri cu cremă de vanilie și așază-le pe platouri. Presară zahăr pudră peste ele și lasă-le la loc răcoros cel puțin 30 de minute, pentru a se frăgezi aluatul.
Poți umple rulourile și cu alte creme preferate. Îți oferim și o rețetă de cremă de cacao cu unt, perfectă pentru umplerea rulourilor.