Rețeta acestei salate se poate prepara după gustul și imaginația fiecăruia. Ingredientul de bază este varza albă, proaspătă, la care se pot adăuga morcovi cruzi, rădăcină de țelină, ceapă chiar și varză roșie sau sfeclă roșie. Cea mai simplă variantă a acestei salate este doar din varză albă tocată fideluță și asezonată cu un dressing din oțet și ulei sau suc de lămâie și ulei.
Rețeta face parte din bucătăria americană fiind foarte apreciată în Statele Unite servindu-se alături de preparatele la grătar sau grill.
Se mai servește și lângă fripturi preparate la cuptor sau la tigaie.
Denumirea acestei salate provine de la la cuvântul olandez „koolsla” care se traduce prin salată de varză. Prepară și tu rețeta, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari, prezentate mai jos.
Salată Coleslaw – Ingrediente
Ai nevoie pentru această salată de câteva ingrediente de bază și de ingrediente pentru dressing. Pe lângă ingredientele de bază prezentate mai poți adăuga și altele, după propriul gust.
Ingrediente de bază:
- 1 varză albă mai mare;
- 2-3 morcovi cruzi;
- 1 ceapă albă sau roșie;
- 1/2 rădăcină de țelină.
Pentru dressing:
- 2-3 linguri de maioneză clasică;
- 2-3 linguri de iaurt;
- 1-2 linguri de oțet din vin alb;
- sare și piper după gust.
Salată Coleslaw – Mod de preparare
Înainte de a pregăti ingredientele necesare salatei, adună pe masa de lucru vasele și ustensilele, alături de ingrediente. Ai nevoie de un bol mare sau o salatieră, un tocător de lemn, cuțit și curățător de legume. Dacă ai robot cu răzătoare inclusă, folosește-l pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare.
Pentru prepararea dressingului ai nevoie de un un bol în care să amesteci toate ingredientele.
Cum prepari salata de varză albă cu morcovi și țelină
Curăță varza de primele foi și clătește-o cu apă rece pe exterior. Apoi toac-o în fâșii cât mai uniforme și mai subțiri. Pune varza tocată în bol, presară puțină sare peste ea și amestec-o bine. Sarea adăugată înainte va ajuta varza să se deshidrateze și să se formeze lichid în bol. Acest lichid îl vei scurge înainte de a adăuga celelalte ingrediente.
Curăță morcovii și dă-i pe răzătoare, la fel și țelina. Ideal ar fi să obții fâșii și din aceste legume, de mărimea celor de varză. Amestecă morcovii răzuiți și țelina răzuită cu varza tocată și bine scursă.
Cum prepari dressingul cremos pentru salată Coleslaw
Dressingul se prepară foarte simplu, prin amestecarea tuturor ingredientelor din listă într-un bol. Dar, pentru a obține gustul care îți place, pune câte puțin din fiecare ingredient, omogenizează amestecul și gustă. Mai adaugi pe parcurs și dozezi cantitățile după propriul gust.
Dacă nu ai maioneza deja preparată, o poți prepara rapid dintr-un gălbenuș de ou, o linguriță de muștar, sare și 200-300 ml de ulei.
Descoperă aici și o rețetă de maioneză rapidă. Este o rețetă de maioneză gata în două minute.
După ce ai preparat dressingul amestecă-l cu legumele din bol. Pune salata la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire. Decoreaz-o cu verdeață proaspătă.
Și dacă dorești să prepari ulterior și o salată pe bază de cartofi, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de cartofi cu sos de muștar și smântână.