Este o rețetă delicioasă, cu un gust înțepător de muștar care se află în compoziția dressingului. Poate fi oricând mâncată ca preparat de sine stătător sau alăturat ca garnitura pentru un grătar.
Salata de cartofi din sudul Franței pentru un prânz delicios
Cartofii albi sunt perfecți pentru un picnic spontan sau un prânz în familie. Nu îngreunează digestia și se pot combina într-un fel delicios cu vinul alb, caperele și ierburile proaspete. Dacă deja ți-am făcut poftă, uite cum poți pregăti rapid și simplu salata de cartofi din sudul Franței.
Primul pas: pregătește cartofii
Pentru această rețetă poți folosi cartofi albi sau orice alt tip de cartof ceros. Pune-i apoi într-o oală și lasă-i să fiarbă până devin moi. Acoperă-i apoi cu un prosop ușor și lasă-i să se odihnească. Când s-au răcit suficient de tare încât să-i poți manevra, începe să-i cureți de coajă. Taie-i în cele din urmă în rondele subțiri.
Pasul doi: ocupă-te de ouă
Două trei ouă ar trebui să fie de ajuns pentru un mini picnic. Fierbe bine ouăle, apoi decojește-le și adaugă-le peste cartofi. Locuitorii francezi consideră acest pas foarte important în salata de cartofi din sudul Franței. Pe lângă ouă, un ingredient secret în această rețetă ar fi să fierbi și țelina pe care s-o adaugi compoziției.
Pasul trei: dă savoare în salată
Pentru un plus de gust în rețeta pe care o pregătești adaugă câteva ingrediente speciale. Pune o urmă fină de extra gust și dă-le cartofilor tăi această consistență moale care ți se topește în gură. Pentru aceasta trebuie să adaugi câteva linguri de vin alb și stoc de pui pe care să le torni peste cartofii care sunt încă aburinzi. Lasă-i să absoarbă lichidele cât pregătești celelalte legume.
Pasul patru: pregătește legumele
Majoritatea rețetelor pentru salata de cartofi din sudul Franței folosesc în compoziția lor ceapa verde sau ceapa franțuzească. Dacă gătești acest preparat în perioada verii le poți pune pe ambele pentru un plus de prospețime. Taie apoi țelina mărunt pentru a-i oferi salatei puțină cconsistență crocantă. Taie și cepele pe care le vei adăuga pentru a lega toată compoziția.
Pasul cinci: renunță la maioneză
Diferența dintre salata de cartofi din sudul Franței și cea franțuzească de cartofi stă în maionează. Mai precis, în lipsa ei. Rețeta nu conține acest ingredient, ci este înlocuit de muștarul dijon. Pregătește rapid un dressing din acest muștar pe care să-l adaugi peste cartofi. Câștigi astfel un gust fresh, iar rețeta nu va avea acea consistență care îți cade greu la stomac.
Pasul șase: cum faci dressingul de muștar dijon
Amestecă folosind un tel muștarul, oțetul, sarea și piperul apoi toarnă-le ușor într-un bol cu ulei de măsline. Continuă să amesteci până obții o emulsie cremoasă. Pune-o în final peste cartofii calzi și salata de cartofi este aproape gata.
Pasul șapte: pune într-un bol toate ingredientele
Într-un bol de dimensiune potrivită amestecă legumele tăiate, ouăle bine fierte peste cartofii mărunțiți. Toarnă dressingul și presară puțin pătrunjel peste, iar salata de cartofi este gata. Preparatul se poate servi cald sau la temperaatura camerei. Nu-l răci pentru că își va pierde savoarea.
Poftă bună!