Te poți bucura de această salată pe tot parcursul anului. Pentru ca salata de kale să fie mai gustoasă, mulți bucătari recomandă să freci frunzele de kale cu o mică cantitate de ulei de măsline timp de 30-60 de secunde.
Există multe variațiuni ale acestui fel de salată. Poți adăuga morcovi cruzi, sau orice alt fel de oleaginoase.
Ingrediente – Salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac
1 buchet de frunze de kale, de aproximativ 250 de grame
ulei de măsline
60 grame de merișoare uscate
250 grame de semințe de dovleac, prăjite/neprăjite, sărate/nesărate, după gust
suc de lămâie
sare și piper
Mod de preparare – Salată de kale cu merișoare și semințe de dovleac
Spală frunzele de kale apoi îndepărtează frunzele de pe tulpini.
Taie-le în fâșii subțiri și așează-le într-un bol. Freacă apoi frunzele de kale cu puțin ulei de măsline. Adaugă apoi restul ingredientelor: merișoarele, semințele de dovleac, 1-2 linguri de suc de lămâie, sare și piper. Unii gurmanzi pot adăuga maioneză light sau maioneză vegană. Amestecă totul bine și servește salata la temperatura camerei.
Pentru un gust mai bogat poți adăuga felii de clementină sau mandarină, cuburi de măr sau pară, morcov ras.
În loc de merișoare poți utiliza stafide aurii sau cireșe uscate. Iar dacă nu ai semințe de dovleac poți folosi nuci, caju, ori muguri de pin, te sfătuiește The Vegan Atlas.
Beneficiile frunzelor de kale
Kale este o legumă verde, cu frunze, bogată în substanțe nutritive. Face parte din familia muștarului, sau Brassicaceae, precum varza.
Kale conține fibre, antioxidanți, calciu, vitaminele C și K, fier și o gamă largă de alți nutrienți care pot ajuta în prevenirea unor diverse probleme de sănătate, informează Medical News Today.
Asociația Americană a Diabetului recomandă consumul de alimente bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Potrivit unor studii, acestea pot oferi protecție împotriva diabetului.
Conform unui studiu efectuat în 2018, persoanele care consumă cantități mai mari de fibre dietetice par a avea mai puține șanse să dezvolte diabet de tip 2. Consumul de fibre alimentare ar putea, de asemenea, să scadă nivelul glicemiei.
Antioxidanții, cum ar fi vitamina C și acidul alfa-linolenic (ALA), pot ajuta de asemenea la reducerea complicațiilor ce apar în cazul diabetului. Atât vitamina C, cât și ALA, pot fi găsiți în kale. Kale este și o sursă de beta-caroten. Beta-carotenul este benefic pielii și părului.
Corpul folosește vitamina C pentru a construi și a menține colagenul, o proteină care asigură structura pielii, părului și oaselor. Aproximativ 250 de grame de kale asigură cel puțin 20% din necesarul zilnic de vitamina A al unei persoane și peste 23% din necesarul zilnic de vitamina C.
Kale este o legumă consistentă. Aromele și conținutul său nutrițional pot varia în funcție de tipul de kale pe care îl consumi. Frunzele mai tinere tind să fie mai puțin amare și fibroase.
Te poți delecta cu această salată, alături de o porție de cartofi la cuptor cu ierburi aromatice.