Siropul se prepară foarte simplu, în interiorul ridichilor negre și este un adevărat elixir pentru sănătate. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de tehnici speciale pentru a-l prepara. Și nu este necesar nici timp îndelungat de așteptare pentru a-l consuma. Ai nevoie pentru prepararea siropului de o ridiche neagră, proaspătă și de 2-3 linguri de miere naturală de albine.
Ce proprietăți benefice are mierea de albine
Despre mierea de albine naturală, se știe deja că este un puternic aliat în scopuri terapeutice pentru pentru o mulțime de afecțiuni. Se profită de beneficiile ei din cele mai vechi timpuri. Este unul dintre cele mai apreciate produse naturiste.
Mierea de albine are o mulțime de proprietăți cum ar fi cele antimicrobiene și cele antiinflamatorii. Din vremuri străvechi, mierea a fost folosită, cu succes, pentru tratarea afecțiunilor căilor respiratorii superioare.
Pentru uz extern, mierea este folosită pentru îngrijirea rănilor și a pielii. Vezi aici cum poți prepara rețeta de curcuma cu miere și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce proprietăți benefice are ridichea neagră
Ridichea neagră, prin conținutul bogat de vitamine, precum sunt vitamina A, vitaminele B, vitamina C si E și mineralele, precum fier, magneziu, cupru, seleniu, fosfor sau zinc, are o mulțime de proprietăți benefice sănătății organismului. Ridichea are proprietăți antioxidante si antiinflamatorii, energizante, diuretice și de detoxificare.
Consumul de ridiche neagră întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcțiile normale ale sistemului nervos și muscular, dar poate regla și tensiunea arterială.
Pentru a beneficia de aceste proprietăți ale celor două ingrediente, îți oferim rețeta siropului miraculos, cu listă de ingrediente și pași necesari preparării.
Sirop de ridiche neagră – Ingrediente
- 1 ridiche neagră, cât mai rotundă
- 2-3 linguri de miere polifloră.
Rețeta siropului de ridiche neagră- Mod de preparare
Alege ridichea cât mai rotundă și sănătoasă pentru a o putea transforma într-o cupă uniformă. Îndepărtează tulpina și eventualele fire de rădăcini și spal-o bine. Șterge-o cu prosoape de hârtie până când este perfect uscată.
Decupează un capac de la ridiche, din partea superioară. Cresteaz-o de jur împrejur cu un cuțit, trasându-i margini de aproximativ 1 cm grosime. Cu o lingură sau o linguriță, scobește interiorul, lăsând doar acele margini de 1 cm grosime.
Pune ridichea într-un bol cu scobitura în sus. Adaugă cele 3 linguri de miere. în scobitură. Acoperă ridichea cu capacul decupat și las-o peste noapte la frigider. A doua zi scobitura din ridiche va fi plină de sirop. Îl poți deja consuma în scopuri terapeutice.
Cum se administrează sirop de ridiche neagră cu miere
Consuma câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale, pentru prevenție sau pentru întărirea sistemului imunitar.
Pentru tratarea gripei sau răcelii, consumă câte trei până la nouă linguri de sirop zilnic, pe stomacul gol. Urmează acest tratament 10-14 zile, pentru rezultate optime.
În sezonul rece, pentru o sănătate de fier, consumă câte o lingură de sirop de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
Pentru un efect diuretic și normalizarea tensiunii arteriale, urmează cure cu sirop de ridiche neagră de minimum 5 ori pe săptămână.
Și pentru a învinge virozele și răcelile din sezonul rece, poți prepara și rețeta de ghimbir cu lămâie și miere la borcan. Este un alt elixir pentru sănătate!