Nu este o tartă clasică, ci una mai deosebită, cu aluat pufos și aromat. Crema de brânză din interior este completată armonios de o explozie de arome și culori de la fructele adăugate. Poți folosi fructele preferate, fructe de sezon sau chiar fructe din compot.
Deserturile cu fructe sunt de nerefuzat, indiferent de anotimpul în care le prepari. Fructele aduc o notă de culoare, dar și un plus de aromă și savoare. Iar aspectul desertului va fi unul spectaculos și apetisant.
Descoperă aici și o rețetă de tartă cu fructe din două ingrediente, iar mai jos, urmărește rețeta delicioasei tarte, cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a o prepara și tu.
Tartă cu brânză și fructe de pădure – Ingrediente
Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru prepararea acestei tarte. Împarte-le de la început în funcție de elementele ce compun desertul, pentru a-ți ușura munca.
Pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 50 gr de zahăr pudră
- 50 gr de unt
- 50 gr de smântână acră
- coaja de la o lămâie
- 400 gr de făină
- 1 praf de sare
- 5 gr de praf de copt.
Pentru crema de brânză:
- 300 gr de cremă de brânză
- 3 albușuri
- 30 gr de griș cu granulație fină
- 100 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru stratul de fructe:
- 350 gr fructe de pădure sau alte fructe.
Tartă cu brânză și fructe de pădure – Mod de preparare
Ca în cazul oricăriu desert, îți recomandăm să începi cu prepararea blatului, care necesită mai multe ingrediente și un timp de amestecare a acestora. Descoperă aici cum se prepară și rețeta clasică de aluat fraged pentru tarte.
Cum prepari blatul pufos de tartă
Înainte de pregătirea blatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune într-un bol gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și untul moale. Amestecă-le cu mixerul sau cu un tel până la omogenizare. Adaugă smântâna și coaja de lămâie răzuită fin și omogenizează din nou compoziția. Apoi, adaugă făina amestecată cu praful de copt și trecute prin sită.
Unge cu puțin unt moale o formă de tartă cu diametrul de 30-32 cm. Întinde aluatul de tartă în interiorul acesteia și nivelează-i suprafața cu o spatulă. Aluatul nu este unul ferm, ci are textura moale și densă.
Cum prepari crema și montezi delicioasa tartă cu brânză și fructe de pădure
Pentru a pregăti crema, amestecă într-un bol crema de brânză cu albușurile, un praf de sare și zahărul pudră, cu aromă de vanilie. În compoziția obținută adaugă și puțin griș, pentru consistență.
Pune crema de brânză într-un săculeț de decorat prăjituri. Creează din cremă 8 raze de cerc la distanțe egale, peste blatul de tartă. Între acestea, presară fructe din belșug.
Pune vasul în cuptorul încălzit și coace tarta pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa.
Iar dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim și o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.