Printre toate incertitudinile, fricile și îngrijorările pe care le-am experimentat în 2020, au existat unele schimbări pozitive. Am început să ne gândim mai mult la sănătatea noastră, la emoțiile noastre, la familiile și relațile noastre și la bunăstarea generală. Prinși în rutina zilnică grăbită, aceste aspecte importante au fost uneori neglijate.
Tendințe în sănătate în anul 2021
Pentru mulți dintre noi, 2021 va fi despre recâștigarea a ceea ce am pierdut în 2020 și găsirea de noi modalități de a avea grijă de noi și de comunitățile noastre.
Atitudinea față de sănătate și de bunăstarea generală s-a schimbat odată cu modificările aduse de pandemie în stilul nostru de viață. Ne-am concentrat mai mult asupra menținerii echilibrului mental și fizic pentru a trece mai ușor prin încercările aduse de criza sanitară.
De la individual la comunitar
Cea mai mare tendință în sănătate pentru 2021 este trecerea de la îngrijirea personală la îngrijirea comunității. Pandemia a expus multe dintre inegalitățile care există în societate. Acum am început să recunoaștem că avem responsabilitatea de a face ceva pentru a ameliora această problemă. În următoarea perioadă, accentul se va deplasa de la ce pot face pentru mine la ce pot face pentru ceilalți.
Sănătatea mentală
Există tehnologii noi și dispozitive-accesorii care îți trimit alerte si notificări cu privire la bunăstarea ta mentală. Viitorul apropiat va fi marcat de apariția dispozitivelor electronice care ne vor reaminti că este timpul să luăm o pauză și să respirăm adânc atunci când măsoară un ritm cardiac crescut. Deja există pe piață tehnologii care ne ajută să ne organizăm mai bine. Cu siguranță, aceste tehnologii vor evolua spre o și mai bună performanță. De aceea, acest trend se poate înscrie cu succes pe lista de tendințe de sănătate care vor continua și în 2021.
Giganții tehnologici precum Pinterest au dezvoltat secțiuni speciale pentru sănătate mentală cu mantre pozitive, exerciții de respirație și meditații, potrivit Times Now News.
Fitness virtual
Odată cu restricțiile impuse de pandemie, mulți antrenori de fitness s-au adaptat la mediul virtual. Acest lucru le-a permis sălilor de sport să se extindă dincolo de clientela lor locală și să ajungă la un public global, permițând în același timp clienților să se conecteze cu antrenorii în direct. Soluția a fost binevenită pentru cei care în mod obișnuit nu aveau timp să se deplaseze până la sală.
Asistență virtuală
În pandemie, programările la cabinetul medicului s-au transformat în ședințe online de consultație. Prin intermediul dispozitivelor de monitorizare a sănătății, precum cele care măsoară ritmul cardiac, asistența virtuală se va concentra pe prevenție pentru a contribui la dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. Aceste progrese pe piață de tehnologie ar putea oferi medicilor o privire de ansamblu asupra stării de sănătate a pacienților.
Calculatoare pentru somn
Beneficiile asociate unui un somn bun sunt numeroase. Cu toate acestea, un număr semnificativ de persoane nu dorm suficient în mod regulat. Nerespectarea orelor de somn recomandate este corelată cu creșterea în greutate și obezitate, hipertensiune arterială, diabet, depresie, boli de inimă, accident vascular cerebral și un risc mai mare de deces.
Mai mult, nerespectarea celor șapte ore recomandate de somn este asociată cu un sistem imunitar defectuos și cu scăderea performanței cognitive. Din fericire, și în cazul deficienței de somn tehnologia vine cu o soluție. Există mai multe aplicații care urmăresc numărul de ore dormite și oferă informații folositoare despre tiparele de somn. Aceste aplicații sunt concepute pentru a ne ajuta să respectăm o rutină de odihnă și să scăpăm de insomnii.