Frigiderul trebuie să fie foarte bogat în lactate, spun specialiștii. E indicat să ai mereu lapte integral, smântână, două tipuri de iaurt, unt și tipuri diferite de brânzeturi.
Acestea te pot ajuta să obții nivelul optim de energie și proteine de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.
Opt tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider
Brânzeturile trebuie să fie adaptate pentru stilul tău de viață și dorințele specifice. Dintre cele opt tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider în orice moment, fac parte următoarele:
Brânză pentru gustare
În această categorie intră brânzeturile sub formă de batoane pe care oricând le poți consuma ca și gustare rapidă.
Sunt la îndemână și le poți folosi în acele momente în care nu știi ce să mănânci.
Brânzeturi pentru gătit
În această categorie intră brânzeturile care se amestecă și se topesc în feluri de mâncare. De obicei, acestea sunt ambalate și pre-mărunțite.
Brânzeturi pentru salate
De obicei în această categorie intră brânzeturile albastre cu mucegai sau cele feta. Acestea se fac din lapte de vacă, smântână și se adaugă diverse culturi lactice și culturi de mucegai în compoziția lor. Este o brânză ușor sărată și cu un gust pe care nu toată lumea îl acceptă.
Brânzeturi pentru gratinare
În această categorie intră brânzeturile pe care le obicei le folosești pentru a termina un fel de mâncare. Acestea sunt pline de aromă și pe listă regăsești Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano și cotija. Brânza pentru gratinare se poate folosi uneori și în salate. Parmezanul se obține din laptele de vacă și se lasă la maturat ani întregi pentru a avea o textură dură.
Brânză pentru sandvișuri
Acestea sunt evident brânzeturi feliate care se potrivesc foarte bine în sandvișuri. Nimic nu este mai gustos decât o felie de cașcaval pe o felie de pâine caldă și un pahar de sana alături, nu-i așa?
Brânză proaspătă de vaci
Este un tip de brânză cremoasă, care are textura unor granule. Aceasta se obține din lapte integral sau degresat. După ce se încheagă și se formează perlele de brânză, acestea se adună cu ajutorul unei spumiere și se lasă la scurs. Acest tip de brânză este perfect pentru o gustare rapidă sau chiar o prăjitură făcută în casă. Poate fi combinată cu verdețuri sau servită cu o porție de mămăligă.
Cremă de brânză
Crema de brânză este o adevărată descoperire dacă preferi o tartină sănătoasă și gustoasă. Acest tip de brânză are un gust foarte plăcut, o consistență delicată, care poate fi folosit atât pentru mâncăruri dulci, dar și sărate.
Brânză telemea
Telemeaua este un tip de brânză sărată, care de obicei se păstrează în saramură. Este o brânză tare, care oricând poate să fie dată pe răzătoare pentru diverse preparate cu umpluturi sau ca garnitură la cartofi ori salate.