Vafe sărate cu cașcaval în aluat. Rețetă aperitiv de gofre sau waffles

Dacă deții un aparat electric pentru preparate vafe( waffles/gofre) și ești în căutarea unor rețete speciale, îți recomandăm o rețetă deosebită de vafe sărate cu cașcaval în aluat. Sunt vafe aperitiv pe care le poți savura simple, la mic dejun, dar și combinate cu diverse ingrediente, sub formă de sandvișuri.

Publicat: 6 octombrie 2021, 7:49
Actualizat: 23 februarie 2022, 17:45

Este ideal un aparat de waffles în bucătărie! Poți coace la el diferite aluaturi dulci sau sărate. Este perfect pentru atunci când îți propui să mănânci mai sănătos și diversificat în același timp. Nu sunt necesare nici foarte multe ingrediente pentru a prepara aluatul. Dacă te-am convins să prepari rețeta de vafe aperitiv, îți oferim mai jos lista complete de ingredient și modul de preparare pas cu pas.

Vafe sărate cu cașcaval în aluat – Ingrediente

  • 2 ouă mari;
  • 200 gr făină;
  • 200 gr smântână sau iaurt;
  • 200 gr cașcaval răzuit;
  • 7 gr praf de copt;
  • sare și piper, după gust;
  • condimentele preferate: boia de ardei, nucșoară, chimen;
  • 1 linguriță de ulei.

Rețetă de vafe sărate cu cașcaval în aluat – Mod de preparare

Întrucât cașcavalul este ingredientul de bază pentru aceste delicioase vafe aperitiv, ceea ce trebui să faci, în primul rând, este să alegi tipul de cașcaval preferat. Poți opta atât pentru cașcaval simplu cât și pentru cașcaval afumat, dar le poți și combina.

Cum prepari aluatul pentru vafe sărate

Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru, alături de un bol încăpător, un mixer sau un tel și, bineînțeles, aparatul de vafe.

Sparge cele două ouă în bol și presară peste ele sarea și condimentele folosite. Chimenul este condimentul cel mai des folosit la aluaturile cu brânzeturi. Nu este necesară o cantitate mare de condimente pentru a nu influența gustul vafelor. Important este să predomine gustul de cașcaval. Mixează bine cele două ouă până când se omogenizează, apoi adaugă smântâna sau iaurtul. Din nou omogenizezi bine compoziția.

Amestecă făina cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus. Răzuiește cașcavalul și încorporează-l în aluat.

Cum coci vafele cu cașcaval în aluat

Conectează aparatul de vafe la sursa de tensiune. Așteptă până când se aprinde ledul care te va avertiza că aparatul este încălzit suficient. Unge plăcuțele de coacere a vafelor cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă. Chiar dacă acestea sunt antiaderente, este recomandat ca la prima coacere să fie ușor unse. Pune câte o lingură din aluatul pentru vafe la centrul plăcuțelor inferioare. Închide aparatul și așteaptă avertizarea ledului destinat să te avertizeze că vafele sunt coapte.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Vafele sărate se rumenesc bine pentru a deveni mai crocante / Shutterstock

Cu ajutorul unei palete de silicon, sau de lemn, transferă vafele coapte pe un platou. Pune din nou câte o lingură din aluat la mijlocul plăcuțelor încinse, fără a le mai unge cu ulei. Repetă procedeul până când epuizezi aluatul pentru vafe.

Dacă dorești vafele mai rumenite, după aprinderea ledului mai prelungește timpul de coacere cu câteva secunde, până la un minut. Astfel, vafele vor fi mai crocante.

Poți servi vafele simple, alături de un pahar cu lapte, sau un ceai aromat. Dar poți servi delicioasele vafe sărate cu cașcaval în aluat sub formă de sandvișuri, combinate cu alte ingrediente.

Vafele cu cașcaval pot fi savurate la mic dejun cu ou poșat și avocado / Shutterstock

Și dacă ești în căutarea unei rețete de vafe dulci, îți recomandăm o rețetă de faguri cu sos de ciocolată, rețetă delicioasă din copilărie.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI