Este ideal un aparat de waffles în bucătărie! Poți coace la el diferite aluaturi dulci sau sărate. Este perfect pentru atunci când îți propui să mănânci mai sănătos și diversificat în același timp. Nu sunt necesare nici foarte multe ingrediente pentru a prepara aluatul. Dacă te-am convins să prepari rețeta de vafe aperitiv, îți oferim mai jos lista complete de ingredient și modul de preparare pas cu pas.
Vafe sărate cu cașcaval în aluat – Ingrediente
- 2 ouă mari;
- 200 gr făină;
- 200 gr smântână sau iaurt;
- 200 gr cașcaval răzuit;
- 7 gr praf de copt;
- sare și piper, după gust;
- condimentele preferate: boia de ardei, nucșoară, chimen;
- 1 linguriță de ulei.
Rețetă de vafe sărate cu cașcaval în aluat – Mod de preparare
Întrucât cașcavalul este ingredientul de bază pentru aceste delicioase vafe aperitiv, ceea ce trebui să faci, în primul rând, este să alegi tipul de cașcaval preferat. Poți opta atât pentru cașcaval simplu cât și pentru cașcaval afumat, dar le poți și combina.
Cum prepari aluatul pentru vafe sărate
Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru, alături de un bol încăpător, un mixer sau un tel și, bineînțeles, aparatul de vafe.
Sparge cele două ouă în bol și presară peste ele sarea și condimentele folosite. Chimenul este condimentul cel mai des folosit la aluaturile cu brânzeturi. Nu este necesară o cantitate mare de condimente pentru a nu influența gustul vafelor. Important este să predomine gustul de cașcaval. Mixează bine cele două ouă până când se omogenizează, apoi adaugă smântâna sau iaurtul. Din nou omogenizezi bine compoziția.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă amestecul în compoziția de mai sus. Răzuiește cașcavalul și încorporează-l în aluat.
Cum coci vafele cu cașcaval în aluat
Conectează aparatul de vafe la sursa de tensiune. Așteptă până când se aprinde ledul care te va avertiza că aparatul este încălzit suficient. Unge plăcuțele de coacere a vafelor cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă. Chiar dacă acestea sunt antiaderente, este recomandat ca la prima coacere să fie ușor unse. Pune câte o lingură din aluatul pentru vafe la centrul plăcuțelor inferioare. Închide aparatul și așteaptă avertizarea ledului destinat să te avertizeze că vafele sunt coapte.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Cu ajutorul unei palete de silicon, sau de lemn, transferă vafele coapte pe un platou. Pune din nou câte o lingură din aluat la mijlocul plăcuțelor încinse, fără a le mai unge cu ulei. Repetă procedeul până când epuizezi aluatul pentru vafe.
Dacă dorești vafele mai rumenite, după aprinderea ledului mai prelungește timpul de coacere cu câteva secunde, până la un minut. Astfel, vafele vor fi mai crocante.
Poți servi vafele simple, alături de un pahar cu lapte, sau un ceai aromat. Dar poți servi delicioasele vafe sărate cu cașcaval în aluat sub formă de sandvișuri, combinate cu alte ingrediente.
Și dacă ești în căutarea unei rețete de vafe dulci, îți recomandăm o rețetă de faguri cu sos de ciocolată, rețetă delicioasă din copilărie.