Oamenii bogați au apelat la injecții scumpe cu plasmă tânără, care costă mii de dolari. Alți cercetători spun că beneficiile exercițiilor fizice regulate și consistente și a unei diete sănătoase sunt de neegalat. Ei susțin că rezultatele antrenamentelor fizice sunt cele mai bune și reprezintă antidotul contra îmbătrânirii.
Vitamina care te ajută să trăiești mai mult
Dar dacă există o capsulă anti-îmbătrânire, aproape toți cei care investesc în longevitate, studiază îmbătrânirea sau se confruntă personal cu îmbătrânirea pot fi de acord, că vitamina D este numele ei.
Expertul în imunitate Dr. Anthony Fauci, cercetătorul antiîmbătrânire João Pedro de Magalhães și investitorul miliardar în longevitate Christian Angermayer au spus cu toții că iau suplimente de vitamina D. Ei o consumă în diferite doze și în diferite perioade ale anului.
Angermayer a spus că este „unul dintre lucrurile cu adevărat dovedite” pe care oamenii le-ar putea face pentru combaterea îmbătrânirii. El se bazează pe efectele benefice pe care vitamina D le poate avea asupra sistemului imunitar. Ea are un impact mare și asupra riscului de cancer.
Vitamina D ajută la absorbția calciului, ceea ce reduce inflamația
Vitamina D ajută intestinul să absoarbă calciul din alimente, menținând oasele sănătoase și puternice. Când nu absorbi suficient calciu din dietă, corpul ia din calciul stocat în oase pentru a-și satisface nevoile.
Studiile au indicat în mod constant că adulții în vârstă care iau suplimente de vitamina D (cuprinzând între 400 și 800 de unități internaționale pe zi) își reduc semnificativ riscul de a avea fracturi osoase.
Vitamina D este, de asemenea, cunoscută că ajută la prevenirea crampelor și spasmelor musculare, reduce inflamația și îmbunătățește funcția imunitară.
Doza recomandată de vitamina D, în funcție de vârstă
Copiii și adulții până la 69 de ani din punct de vedere tehnic, toți au aceeași doză zilnică recomandată de vitamina D în SUA (600 UI).
Dr. John Bilezikian, endocrinolog la Columbia University Medical Center, a spus că pentru majoritatea oamenilor aproximativ 15 până la 20 de minute de expunere la soare în lunile de vară ar trebui să fie suficiente.
Peștele gras, cum ar fi somonul sau tonul, precum și carnea de vită, laptele și gălbenușurile de ou, pot ajuta, de asemenea, să refaci rezervele de vitamina D.
Dar există câteva grupuri de oameni care ar trebui să ia în considerare suplimentele de vitamina D pe tot parcursul anului. Printre aceștia se numără:
- adulții în vârstă (care nu pot absorbi vitamina D la fel de bine);
- persoanele care nu sunt expuse în mod regulat la soare sau care nu mănâncă suficiente alimente bogate în vitamina D;
- persoanele cu pielea mai închisă la culoare (ceea ce poate îngreuna absorbția vitaminei D de la soare).
Experții recomandă ca, odată ce oamenii ating vârsta de 70 de ani, să crească aportul de vitamina D la 800 UI pe zi.
Dar nu e indicat nici să exagerezi cu aportul de vitamina D. O cantitate prea mare poate duce la acumularea periculoasă de calciu în rinichi, inimă, sânge și plămâni. Limita superioară sigură este de 4.000 UI pe zi, potrivit National Institutes of Health.