Odată cu sosirea iernii, organismul devine din ce în ce mai sensibil. Ca să ne protejăm, este bine să includem în dieta zilnică cât mai multe alimente care conțin vitamine.
Alimente benefice pentru sistemul imunitar
Fructele și legumele sunt cele mai indicate alimente pe care să le consumi dacă vrei să îți întărești sistemul imunitar. Starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil.
Migdale
Migdalele sunt o sursă de nu mai puțin de 15 substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, proteine sau zinc, potrivit indianexpress.com. În plus, acestea au un conținut ridicat de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant.
De asemenea, vitamina E protejează organismul de infecțiile cauzate de viruși și bacterii. Migdalele sunt o gustare convenabilă care poate fi consumată oriunde, în orice moment al zilei. Nucile pot fi, de asemenea, incluse în dieta ta zilnică.
Ghimbir
Ghimbirul conține o mulțime de proprietăți antiinflamatorii care ajută sistemul imunitar să se ferească de bacterii și viruși. Consumul de ceai de ghimbir sau al medicamentelor pe bază de ghimbir pe stomacul gol, dimineața, poate preveni anumite boli și întărește sistemul imunitar.