Reclamă

Alimente benefice pentru un sistem imunitar puternic

În timpul sezonului rece, sistemul nostru imunitar este cel mai vulnerabil. În această perioadă friguroasă, corpul nostru are nevoie de alimente nutritive care să ne protejeze de bolile sezoniere. Iată câteva alimente pe care să le consumi ca să ai un sistem imunitar puternic și multă energie. 

Publicat: 26 ianuarie 2021, 18:02 / Actualizat: 11 februarie 2021, 19:08

Odată cu sosirea iernii, organismul devine din ce în ce mai sensibil. Ca să ne protejăm, este bine să includem în dieta zilnică cât mai multe alimente care conțin vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente benefice pentru sistemul imunitar

Fructele și legumele sunt cele mai indicate alimente pe care să le consumi dacă vrei să îți întărești sistemul imunitar. Starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil.

Migdale

Migdalele sunt o sursă de nu mai puțin de 15 substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, proteine sau zinc, potrivit indianexpress.com. În plus, acestea au un conținut ridicat de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant.

De asemenea, vitamina E protejează organismul de infecțiile cauzate de viruși și bacterii. Migdalele sunt o gustare convenabilă care poate fi consumată oriunde, în orice moment al zilei. Nucile pot fi, de asemenea, incluse în dieta ta zilnică. 

Reclamă

Ghimbir

Ghimbirul conține o mulțime de proprietăți antiinflamatorii care ajută sistemul imunitar să se ferească de bacterii și viruși. Consumul de ceai de ghimbir sau al medicamentelor pe bază de ghimbir pe stomacul gol, dimineața, poate preveni anumite boli și întărește sistemul imunitar. 

Citrice

Reclamă

Se știe de multă vreme că vitamina C stimulează sistemul imunitar și ne protejează de gripă. Aproape fiecare citric are un conținut ridicat de vitamina C, inclusiv portocalele, lămâile, kiwi și guava. Și din moment ce majoritatea citricelor sunt recoltate în lunile mai reci, iarna este perioada ideală pentru a te bucura de aceste fructe proaspete și delicioase.

Broccoli

Pentru un sistem imunitar puternic, broccoli este alegerea ideală.
Acesta este plin de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C și E, dar și fibre și antioxidanți, potrivit healthline.com. Broccoli se numără printre cele mai sănătoase și benefice legume. Această legumă ar trebui servită crudă sau gătită foarte puțin pentru a-și păstra proprietățile intacte.

Usturoi

Usturoiul este alimentul nelipsit din orice bucătărie. Acesta adaugă aromă preparatelor culinare și are beneficii reale pentru starea ta de sănătate. Usturoiul este un puternic aliat în combaterea infecțiilor și ajută la încetinirea procesului de îngroșare a arterelor. Usturoiul întărește sistemul imunitar datorită concentrației sale mari de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.

Atunci când tai sau zdrobești usturoiul, acesta dezvoltă o componentă numită alicină. Găsită sub formă de suplimente alimentare, alicina are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, conform University of Maryland Medical Center (UMMC). Tot alicina relaxează mușchiul cardiac și reduce colesterolul rău.

Spanac

Nu doar că este bogat în vitamina C. Spanacul conține o mulțime de antioxidanți și beta caroten, care pot mări capacitatea de combatere infecțiilor și automat, contribuie la întărirea sistemului imunitar. La fel ca broccoli, spanacul își păstrează nutrienții dacă se consumă crud.

Iaurt

Iaurtul grecesc este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vrei să consumi un produs de calitate, cu beneficii reale asupra stării de sănătate. Încearcă să alegi iaurturile simple, mai degrabă decât cele aromate sau îndulcite cu zahăr. Iar dacă vrei neapărat ca iaurtul tău să fie dulce și aromat, poți adăuga în el fructe sănătoase și un strop de miere. Iaurtul este o sursă excelentă de vitamine, printre care predominantă este vitamina D. Vitamina D ajută la reglarea sistemului imunitar și apără organismul împotriva bolilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×