Pe piață există o mulțime de suplimente, shake-uri sau ceaiuri care îți promit o slăbire spectaculoasă. Adevărul este că, în cele mai multe cazuri, deficitul caloric este cel care te ajută să ajungi la greutatea dorită. Numeroși nutriționiști sunt de părere că succesul unui proces de slăbire este asigurat de consumarea unui număr mai mic de calorii, decât cel pe care organismul îl arde zilnic, scrie SheFinds.com.
5 alimente cu un conținut scăzut de zahăr
Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist, a realizat o listă de cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care le poți consuma cu încredere chiar și atunci și-ai propus să pierzi în greutate. Sunt gustoase, sănătoase și nu reprezintă o piedică în procesul tău de eliminarea a surplusului de kilograme.
1. Paste Shirataki
Acest tip de paste este realizat din făină de Konjac, o plantă care crește în anumite părți ale Asiei, în special în Japonia. Consumul de produse care au în compoziție Konjac ajută la pierderea în greutate, scăderea colesterolului și, printre altele, prevenirea constipației.
Bogate în fibre, pastele Shirataki din făină de Konjac sunt și sățioase. De aceea, ele reprezintă o alternativă sănătoasă atunci când vrei să pierzi în greutate.
2. Jicama
Jicama este o legumă-rădăcină, cu un conținut scăzut de amidon. Bogată în fibre, aceasta are textura similară cu cea a mărului sau a cartofului crud. Are în compoziție multă apă, iar aroma sa este fresh, reconfortantă.
Jicama este o rădăcină acoperită cu coajă groasă, maronie. Săracă în carbohidrați, aceasta poate fi consumată în salate.
– Amy Lee, medic specialist în medicină internă și nutriționist
Adăugată în salate, Jicama este un bun înlocuitor al cartofilor și o sursă sănătoasă de vitamina C, B6 și antioxidanți.
3. Rucola
Consumul de rucola are o mulțime de beneficii pentru sănătate și asigură o aromă deosebită salatelor sau pastelor. Datorită conținutul ridicat de vitamine și minerale, nutriționiștii o recomandă cu încredere atât persoanelor care vor să slăbească, cât și celor care își doresc să aibă o dietă echilibrată.
Rucola asigură o bună hidratare, deoarece conține 90% apă. În plus, contribuie la sănătatea oaselor, datorită vitaminei K pe care o are în compoziție. Jumătate de cană de rucola conține 10.9 micrograme de vitamina K, necesară organismului în procesul de absorbție a calciului în oase și dinți.
4. Tofu
Versatil și cu un gust aparte, tofu este una dintre cele mai populare surse de proteine pentru mesele vegane. Acest produs poate fi folosit în numeroase preparate, dar poate fi consumat și ca atare, drept gustare.
Cu un număr scăzut de carbohidrați, tofu se numără printre cele cinci alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care le poți consuma fără griji atunci când ești la dietă. Află și care sunt beneficiile pe care migdalele înmuiate în apă le au asupra organismului.
5. Ciuperci
Sățioase și versatile, ciupercile pot fi cu ușurință integrate în diferite preparate, ca garnitură. Cu o aromă intensă și conținut scăzut de carbohidrați, acestea sunt importante surse de fibre, vitamine (B1, B2, B6), acid folic și minerale (potasiu, magneziu, sodiu, fier și fosfor).
Anumite specii de ciuperci contribuie la scăderea riscului de accident vascular cerebral, iar unele dintre ele au capacitatea de a anihila înmulțirea celulelor canceroase.