Studiile efectuate în întreaga lume arată că vinul, consumat în cantități moderate, contribuie la sănătatea organismului, îmbunătățind calitatea vieții. În același timp, excesele au fost asociate cu boli de inimă, hipertensiune arterială sau accident vascular cerebral.
Beneficiile vinului pentru organism
Alb, roșu, rose, sec sau dulce, vinul este gustos și, din fericire, se află pe lista lichidelor recomandate de medici.
Descoperă tipurile de vin pe care este recomandat să le consumi, conform sfaturilor specialiștilor.
Roșu
Vinurile roșii rubinii conțin cei mai mulți antioxidanți. Acest lucru se datorează faptului că cojile de struguri nu sunt îndepărtate în timpul fermentării, conform Health.com
Cele mai cunoscute beneficii ale vinului roșu pentru organism sunt cele legate de sănătatea inimii. Un studiu publicat în revista Nature a constatat legătura dintre consumul de vin roșu și un risc mai scăzut de inflamație, boli coronariene și infarct. De asemenea, studiul subliniază că vinul roșu produs în conformitate cu metodele tradiționale care maximizează cantitatea de resveratrol și flavanoizi din vin este chiar mai bun decât alte soiuri pentru îmbunătățirea sănătății inimii.
Totodată, antioxidanți polifenoli din vinul roșu pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism.