Cercetările legate de beneficiile proteinelor sunt ample. Alimentele bogate în proteine ar trebui incluse în dieta ta, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate și să-ți crești puțin masa musculară. Proteinele sunt omniprezente în alimentația oamenilor, fie că acestea provin din surse vegetale sau animale.
Alimente sărace în grăsimi, dar bogate în proteine
Aportul zilnic de proteine este foarte important, fiind și fundamental pentru funcțiile corpului nostru. Tipul de proteine pe care îl consumăm contează, deoarece există o mulțime de surse de proteine din care să alegi.
”Proteinele slabe” provin din alimentele sărace în grăsimi, dar care au un conținut ridicat de proteine. Se crede că acest tip de proteină este hrănitor și bogat în nutrienți. Când vine vorba de menținerea sănătății este vital să ai o alimentație echilibrată și să incluzi necesarul zilnic de proteine.
Fiind unul dintre cei trei macronutrienți majori dintr-o dietă, alături de carbohidrați și grăsimi.
Proteina este un nutrient esențial. Aceasta ajută la susținerea funcțiilor corpului, inclusiv întreținerea celor, contruirea și contracția mușchilor, repararea țesuturilor și vindecarea rănilor.
Fiecare persoană are nevoie de anumite cantități de proteine. Cu ajutorul unui specialist poți afla care este necesarul zilnic de proteine pentru tine. Un medic te poate consulta și poate stabili care sunt nevoile organismului tău. Acest lucru se va face în funcție de analizele pe care le efectuezi.
Cum îți alegi sursele de proteine
Conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, sursele de proteine slabe au mai puțin de 10 grame de grăsime din care 4.5 sunt grăsimi saturate. Aceste proteine au 95 de miligrame de colesterol pentru fiecare porție.
Aceste opțiuni includ diferite tipuri de surse de proteine, inclusiv proteine de origine animală cu un conținut scăzut de grăsimi și proteine pe bază de plante. Nutrienții din proteinele slabe sunt importanți. Grăsimile saturale și clesterolul au fost identificare ca nutrienți corelați cu bolile de inimă datorită impactului lor negativ asupra nivelului lipidelor din sânge.
Astfel, nutriționiștii recomandă alimente bogate în proteine, dar sărace în grăsimi pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate precum cele de inimă.
O meta-analiză a susținut că reducerea aportului de grăsimi saturate pe parcursul a doi ani a dus la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.
Nu există o corelație sigură între aportul de grăsimi saturate și bolile de inimă. Multe studii susțin totuși că persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar trebui să fie atente la consumul de grăsimi.
Poți să-ți asiguri necesarul de proteine din alimentele care sunt sărace în grăsimi, spun nutriționiștii. Ca surse principale poți apela la carnea slabă de porc sau vită, peștele alb, creveți, albușul de ouă, iaurturile sărace în grăsimi, chiar și tofu.
Alte alimente pe care a-i putea să le consumi includ leguminoasele, quinoa și fasolea. Poți să prepari o mulțime de rețete delicioase și hrănitoare. Acestea îți vor asigura aportul necesar de proteine, te vor ajuta să pierzi în greutate și vor reduce riscul de apariție al bolilor cardiovasculare.