Să fii vegan înseamnă să adopți o dietă de post. Însă veganismul este mai mult de atât. Este un mod de viață, nu numai o dietă alimentară, prin care se încearcă excluderea tuturor formelor de exploatare și cruzime asupra animalelor. Postul este practicat în multe culturi, însă tot mai mulți oameni adoptă o dietă exclusiv vegană, din motive etice, pentru protejarea mediului sau din considerente legate de sănătate. Pentru aceștia am selectat cele mai delicioase alternative vegane ale meniului de Paște.
Chiar dacă nu mai mănânci ouă, asta nu înseamnă că nu poți reinterpreta în stil vegan o rețetă pascală clasică / Shutterstock
Paștele este motivul perfect pentru organizarea unui meniu vegan. Cu toate legumele proaspete de primăvară, ar fi păcat să ratezi abundența de verdețuri.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Alternative vegane ale meniului de Paște
Folosește-te de recomandările catine.ro pentru a crea un meniul ideal pentru un Paște vegan.
Chiar dacă nu mai mănânci ouă, asta nu înseamnă că nu poți reinterpreta în stil vegan o rețetă pascală clasică. Nu ai nevoie decât să tai pe din două niște roșii mari, să le scobești și apoi să pregătești pasta de umplutură. Combinația de năut, fulgi de drojdie și maioneză de post, care se prepară extrem de rapid, vor conferi produsului o consistență asemănătoare gălbenușului de ou.
Supa de gazpacho este de origine spaniolă, este extrem de simplu de preparat și delicioasă. Nu ai nevoie decât de castraveți, ardei gras, roșii, ceapă și usturoi. Tai legumele, le pui în robotul de bucătărie și procesezi ingredientele până când obții o pastă omogenă. Adaugi apoi oțet balsamic, zeama unei lămâi, ulei de măsline, sare și piper. Gazpacho se servește rece și trebuie ținut la frigider înainte de a fi consumat, informează vegkitchen.com. Poți asezona această supă răcoritoare cu nuci sau semințe, bucățele de legume și o felie de pâine prăjită.
Niște paste, care așa cum spune și numele lor, abundă de legume. De regulă, pentru această rețetă se folosesc pastele de tip penne. După ce se fierb și se scurg, se pregătesc legumele. Se călesc în ulei de măsline: broccoli, sparanghel, dovlecei, roșii, o ceapă mică și câțiva căței de usturoi, peste care se adaugă busuioc și cimbru. Toate acestea se gătesc la foc mediu 5-7 minute. Se amestecă apoi pastele de tip penne cu legumele, se asezonează după gust și se servește totul cu poftă.
Salată
Salată de linte cu castravete
Salată de năut cu morcovi
Salată de kale cu merișoare și caju
Chiar și în forma sa cea mai simplă, salata de kale este gustoasă și festivă. Culorile vibrante transformă această salată într-una extrem de potrivită pentru masa de Paște. Nu ai nevoie decât de o mână de kale, 85 de grame de merișoare, 150 de grame de caju, 150 de grame de maioneză de post, zeama de la jmătate de lămâie, o lingură de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele și bucură-ți papilele gustative cu această combinație.
Pentru budinca de orez ai nevoie de: 750 ml de lapte de migdale, 250 ml de apă, 250 g de orez alb, zeama de la o portocală, sirop de arțar, 1 linguriță de vanilie și una de scorțișoară, ia la final un vârf de sare, potrivit ohmyveggies.com. Pune toate ingredientele într-o oală și fierbe orezul amestecând din când în când în mixul de ingrediente. Rezultatul va fi de neuitat.