Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros

Rețeta de ardei umpluți cu carne la cuptor este rețeta unui preparat clasic și îndrăgit în multe bucătării, inclusiv cea românească. Aceasta combină gustul dulce al ardeilor copți cu o umplutură suculentă și aromată, alcătuită din carne tocată, orez și condimente. Preparatul este ideal pentru prânz sau cină și poate fi servit cu smântână, iaurt sau sos de roșii.

Maria Udrea
Publicat: 26 august 2024, 6:58

Ardeii umpluți sunt un preparat consistent și reconfortant, perfect mai ales pentru zilele răcoroase, când se cer preparate bogate în nutrienți. Umplutura de carne tocată și orez este suculentă și plină de arome. Ardeii copți adaugă un gust dulce și o textură delicată. Acest fel de mâncare este echilibrat și bogat în proteine, fiind foarte apreciat în bucătăriile din Europa de Est și nu numai.

Aroma sa intensă, combinată cu prospețimea pătrunjelului și gustul bogat al sucului de roșii, face ca acest preparat să fie unul dintre cele mai iubite feluri tradiționale. Descoperă aici și rețeta de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor.

În continuare, îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta ardeilor umpluți cu carne la cuptor.

Ardei umpluți cu carne la cuptor – Ingrediente

  • 8 ardei grași (de preferat ardei roșii sau galbeni, care sunt mai dulci)
  • 500 g carne tocată (amestec de porc și vită sau doar unul dintre ele)
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare (tocată mărunt)
  • 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 1 morcov mic (răzuit fin)
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 ou (pentru a lega compoziția)
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 500 ml suc de roșii (sau roșii pasate)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt (tocat).

Rețeta ardeilor umpluți și preparați la cuptor – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea ardeilor.

Taie partea cu cotoare de deasupra ardeilor și păstrează-le pentru a le pune ulterior peste ardei, ca un capac. Apoi, răzuiește interiorul ardeilor de nervuri și semințe, cu o linguriță.

Clătește ardeii atât la exterior, cât și în interior, precum și capacele acestora. Lasă ardeii și capacele la scurs până când pregătești ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari ardei umpluți cu carne la cuptor

Într-o tigaie, încinge uleiul și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă morcovul ras și usturoiul, călind ușor până când își eliberează aromele.

Încorporează carnea tocată și gătește până își schimbă culoarea, amestecând constant pentru a evita formarea de cocoloașe. Adaugă orezul spălat, pasta de tomate, boiaua, cimbrul, sare și piper după gust. Gătește amestecul timp de 5-7 minute.

După ce umplutura s-a răcit puțin, adaugă oul și amestecă bine. La final, încorporează pătrunjelul tocat.

Umple ardeii cu compoziția de carne și orez, presând ușor pentru a se așeza bine. Pune capacele ardeilor înapoi la loc.

Așază ardeii într-o tavă sau o cratiță înaltă, unul lângă altul.

Toarnă sucul de roșii peste ardei și adaugă puțină apă, astfel încât lichidul să acopere cam 1/3 din înălțimea ardeilor.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace ardeii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute.

După acest timp, îndepărtează folia și mai lasă ardeii în cuptor pentru încă 15-20 de minute, până se rumenesc ușor deasupra.

Servește delicioșii ardei umpluți cu carne la cuptor ușor fierbinți, cu smântână sau iaurt deasupra și puțin pătrunjel proaspăt presărat. Pot fi însoțiți de o felie de pâine proaspătă sau mămăligă. Descoperă și o rețetă de ardei iuți umpluți cu brânză la borcan.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI