Avocado conține nutrienți excepționali și poate fi folosit în bucătărie pentru diverse preparate hrănitoare. Popularitatea acestui fruct a crescut simțitor la nive mondial tocmai datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.
Beneficiile consumului de avocado
Avocado este un aliment extrem de bogat în grăsimi sănătoase, calorii și proteine. De asemenea, este recomandat de nutriționiști pentru cantitățile însemnate de fibre, potasiu și magneziu. Avocado conține vitamine din complexul de B-uri, precum acidul folic. În plus, are în compoziție multă vitamina E și oferă senzația de sațietate după consum.
Pe lângă faptul că are un gust delicios și este extrem de versatil, avocado se mândrește cu o listă serioasă de beneficii, mai ales asupra pielii. Acest lucru este datorat grăsimilor sănătoase din compoziție, alături de vitamine și minerale.
Avocado este un aliment extrem de sănătos ce nu trebuie să lipsească din planul tău alimentar. Unele dintre cele mai gustoase băuturi de fructe are la bază pasta de avocado.
În plus, acesta de poate folosi într-o gamă variată de preparate, inclusiv deserturi. Este un aliment nutritiv și plin de savoare. Așadar, beneficiile consumului de avocado se observă în următoarele situații:
Îmbunătățește sănătatea intestinală
Pentru o viață sănătoasă și echilibrată, sistemul digestiv trebuie să funcționeze corect. Potrivit nutriționiștilor, un avocado conține aproximatic grame de fibre. Ele au un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea intestinelor tale.
Studiile au arătat că un consum zilnic de avocado este asociat cu o creștere a bacteriilor bune din intestin care favorizează digestia eficientă, scrie EatingWell.com.
Te ajută să îți menții greutatea
Avocado favorizează sentimentul de sațietate mulțumită nutrienților din compoziție. Consumul zilnic de avocado poate preveni, de fapt, creșterea în greutate, conform unui studiu din 2019 publicat în Nutrients. În plus, un studiu din 2021 din Journal of Nutrition a constatat că savurarea unui avocado pe zi poate contribui la reducerea grăsimii viscerale în rândul femeilor.
Îmbunătățește funcțiile creierului
Consumul zilnic de avocado a fost asociat cu prevenirea declinului cognitiv. Beneficiile consumului de avocado continuă cu un conținut crescut de luteină.
Luteina este un carotenoid sau un pigment vegetal care reprezintă între 66% și 77% din concentrația totală de carotenoizi din creierul uman. Specialiștii cred că avocado transmite proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ajută la protecția creierului.
Contribuie la sănătatea pielii
Avocado este o sursă incredibilă de vitamine, iar acestea ajută pielea să se regenereze. În plus, avocado oferă vitalitate pielii tale, calmează afecțiunile și hidratează puternic. Potrivit unor studii, n avocado pot ajuta la accelerarea reparării pielii și la îmbunătățirea afecțiunilor cronice ale pielii, cum ar fi eczema și acneea.
În plus, are capacități uimitoare pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un aport ridicat de grăsimi – în special grăsimi sănătoase mononesaturate, cum ar fi cele găsite în avocado – a ajutat la creșterea elasticității pielii și a redus apariția ridurilor, scrie Healthline.com.
În plus, compușii din avocado ajută la protejarea pielii împotriva razelor UV. Razele ultraviolete pot provoca riduri, semne de îmbătrânire și chiar cancer de piele.