Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, important de menționat este că nu toate categoriile conțin aceleași valori nutriționale.
Beneficiile consumului fructelor oleaginoase
În timp ce anumite tipuri au mai multe substanțe nutritive decât altele, poate te întrebi ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău atunci când le consumi zilnic. Oleaginoasele sunt una dintre cele mai subestimate categorii de alimente, spun specialiștii.
Cu toate că sunt micuțe, au o putere incredibilă asupra sănătății organismului. Fiecare tip de nucă este plină de nutrienți esențiali pentru sănătate și are un profil nutrițional propriu.
Dacă ai nevoie de mai mulți acizi grași Omega-3 în alimentație sau vrei să-ți îmbunătățești depozitele de vitamina E, alege migdalele sau nucile caju. Acestea sunt o excelentă sursă de magneziu care contribuie la sănătatea creierului.
De asemenea, nucile, alunele, migdalele sau caju sunt utile și în bucătărie. Pot fi folosite în salate, supe, boluri cu iaurt, prăjituri sau ca simple gustări.
Contribuie la o stare de spirit mai bună
Beneficiile consumului zilnic de oleaginoase încep cu o stare de spirit mai bună. Studiile au demonstrat că aceste gustări nutritive te pot ține departe de stările de depresie ori anxieatate. O porție pe zi a fost asimilată cu îmbunătățire marcantă a simptomelor depresiei.
Există multe motive pentru care oleaginoasele pot îmbunătăți starea de spirit. Două dintre ele includ profilul de aminoacizi din compoziție. Sunt benefici pentru creier, iar acizii grași omega-3, sunt neuroprotectori.
Vor face mesele mai consistente
Un mix de nuci și alune într-un bol de iaurt vor încărca porția de nutrienți. Crocante și plăcute la gust, vor oferi senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Cheia pentru o masă sățioasă este includerea fibrelor, grăsimilor și proteinelor.
Stabilește nivelul scăzut de zahăr din sânge
Glicemia este influențată de cantitatea de proteine, grăsimi, fibre și, bineînțeles, de carbohidrații prezenți în alimente. Mai precis, poți alege pentru o gustare plină de nutrienți să consumi un măr și câteva nuci, la alegere. Îți vei ține sub control glicemia și te vei bucura de un mix incredibil de gustos și sățios, scrie publicația EatingWell.com.
Te ajută să slăbești
Beneficiile consumului zilnic de oleaginoase continuă cu un suport nesperat în procesul de slăbire. Unele studii sugerează că consumul de fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile și alunele, nu duce la obezitate.
Un alt studiu a descoperit că cei care includ cel puțin 28 de grame de nuci pe zi au avut o creștere în greutate nesemnificativă. În plus, au observat și un risc mai scăzut de supraponderabilitate și obezitate decât cei care nu le-au inclus în dieta lor.
Previn cancerul de colon
Fructele oleaginoase au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea formării tumorilor. O analiză din 2021 din International Journal of Food Sciences and Nutrition a constatat că un consum zilnic de nuci a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de colon, potrivit EatThis.com.