Compotul are gust dulce-acrișor și o combinație de arome tare plăcută. Este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau pentru a te hidrata pe parcursul zilei.
Este ideal și pentru rețete de torturi și prăjituri. Vișinele din compot pot fi incluse în blaturi sau în creme, iar siropul este ideal pentru a trampa blaturile de torturi și de prăjituri.
Vișinele vor oferi atât gust delicios deserturilor, cât și aspect apetisant datorită culorii deosebite pe care o au. Un exemplu de prăjitură în care poți folosi vișinele din compot este rețeta ciocolatina cu vișine din compot.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru compotul din vișiene și arome deosebite.
Compot de vișine – Ingrediente
- 2 kg de vișine cu sâmburi
- 2 l de apă plată
- 700 gr de zahăr sau după gust
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 batoane de vanilie.
Rețeta compotului de vișine – Mod de preparare
Nu ai nevoie nici de ingrediente multe și nici de tehnici speciale pentru a prepara un astfel de compot delicios și aromat. Compotul de vișine se pregătește foarte simplu și mai rapid decât alte compoturi de fructe.
Fiind foarte suculente, vișinele nu necesită timp îndelungat de fierbere precum alte fructe. Aromele folosite în această rețetă sunt opționale. Poți prepara compotul doar din vișine cu apă și zahăr. Atunci când vei savura siropul din compot, sau când vei însiropa blaturile de prăjituri, te vor cuceri aceste arome. Descoperă și o rețetă de compot de prune întregi.
Cum prepari compot de vișine
Pregătește vișinele, pe care le cureți de frunze și codițe, apoi le pui într-o sită și le speli cu apă rece. Lasă-le în sită să se scurgă bine și pregătește ingredientele și cratița pentru prepararea siropului.
Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune în ea apa cu zahărul, dar și batoanele de scorțișoară și vanilie. Fierbe siropul pentru aproximativ 10-12 minute, după primul clocot. Amestecă cu o spatulă pentru a se topi zahărul și a se aromatiza bine siropul. Apoi, stinge flacăra aragazului și pune un capac peste cratița cu sirop. Lasă batoanele de scorțișoară și vanilie la infuzat timp de 10-12 minute pentru un gust delicios.
În acest interval de timp, te poți ocupa de borcanele pentru compot. Spală cu apă și detergent de vase borcanele și capacele aferente. Clătește-le bine, scurge-le și pune-le într-o tavă metalică, apoi sterilizează-le în cuptor.
Adaugă vișine în borcane cât să umpli 3/4 din capacitatea lor. Apoi, toarnă siropul fierbinte peste vișine și închide imediat capacele borcanelor.
Introdu tava în cuptorul deja fierbinte și mai lasă-l pornit la 175 de grade Celsius timp de 10 minute. După ce oprești cuptorul, lasă borcanele cu compot să se răcească lent în interiorul lui până a doua zi.
Apoi, le etichetezi și le poți depozita în cămară. Dacă mai dorești o rețetă de desert în care să folosești acest delicios compot de vișine, poți încerca rețeta de prăjitură de post cu vișine din compot.