Specialiștii spun că aproximativ două treimi din femeile din întreaga lume se confrunte cu simptome ale menopauzei. Acestea includ stări frecvente de bufeuri, transpirații nocturne, iritabilitate, oboseală și schimbări de dispoziție. Femeile care au intrat la menopauză sunt mult mai expuse riscului de a dezvola boli precum osteoporoza, obezitatea, diabet și boli de inimă.
Ce este menopauza
Menopauza este perioada care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Acest diagnostic apare după ce timp de 12 luni nu a mai existat menstră și este un proces biologic, natural. Cu toate acestea, unele simptome fizice, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne și schimbările de dispoziție pot perturba calitatea vieții. Îți pot reduce energia îți pot afecta sănătatea emoțională. Există din fericire o mulțime de soluții precum schimbarea stilului de viață sau terapii hormonale pentru a face față mai ușor simptomelor menopauzei, scrie TimesofIndia.com.
Cum să reduci simptomele menopauzei
Așa cum am spus mai sus menopauza este o afecțiune care se instalează în mod natural în organismul femeilor. Pentru a evita stările de rău atunci când aceasta se instalează, atunci profită de ocazie și află Cum să reduci simptomele menopauzei.
Uan dintre vedetele care s-a confruntat cu simptome dure ale menopauzei este Salma Hayek. Faimoasa actriță s-a confruntat cu mărirea bustului și transpirație excesivă.
Consumă alimente bogate în calciu și Vitamina D
Modificările hormonale în timpul menopauzei pot duce la slăbirea masei osoase și pot crește riscul de osteoporoză. Aportul de calciu și vitamina D este legat de o bună sănătate a oaselor. Prin urmare, este important să incluzi alimentele bogate în acești nutrienți în dieta zilnică. Un aport suficient de vitamina D la femeile aflate la menopauză este, de asemenea, legat de un risc mai mic de fracturi de șold cauzate de oase mai fragile. Include iaurt, lapte, brânză, legume cu frunze verzi, tofu, sardine și fasole în dieta ta zilnică.
Controlează greutatea corporală
Creșterea în greutate este frecventă în timpul menopauzei. Combinația hormonilor în schimbare, a stilului de viață și a geneticii poate duce la creșterea în greutate. Prea multă grăsime corporală în jurul taliei poate crește riscul de diabet și boli de inimă. Greutatea corporală poate afecta, de asemenea, simptomele menopauzei și, prin urmare, este important să ții sub control numărul de kilograme. Un studiu care a implicat 17.473 de femei aflate în postmenopauză a constatat că cele care au pierdut în jur de 10% din greutatea corporală pe parcursul unui an au reușit să elimine bufeurile și transpirațiile nocturne.
Evită alimentele trigger
Există anumite alimente care pot declanșa bufeurile, transpirațiile nocturne sau schimbările de dispoziție. Acestea au un efect și mai mare atunci când sunt consumate noaptea. Pe lista alimentelor trigger sunt cofeina, alcoolul, zahprul sau alimentele picante. Ca să vezi ce nu te ajută mai exact, poți păstra un jurnal al alimentelor. Notează ce alimente îți dau o stare de disconfort și încearcă să le eviți pe viitor. Doar așa vei știi cum să reduci simptomele menopauzei.
Fii activă
Există studii care susțin că exercițiile fizice regulate au beneficii nenumărate pentru sănătatea organismului. Acestea te ajută să ai mai multă energie. Îți îmbunătățesc metabolismul, mențin oasele și articulațiile mai sănătoase, îți dau voie să te odihnești mai bine și scad mult nivelul de stres. Un studiu a arătat că exercițiile fizice realizate de trei ori pe săptămână îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală la femeile aflate în postmenopauză. Antrenamentul regulat te ajută să păstrezi corpul departe de afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă, de accidente vasculare cerebrale, tensiune arterială, obezitate sau diabet de tip 2.
Consumă alimente bogate în fitoestrogeni
Fitoestrogenii sunt compusul vegetal care imită efectele estrogenului în organism. Aceste alimente ajută la echilibrarea hormonilor în organism. Femeile din țările Asiatice consumă mult astfel de alimente, iar ele nu suferă deloc de bufeuri în timpul menopauzei. Alimentele bogate în fitoestrogen sunt cele cu soia, produse din soia, tofu, semințe de in, semințe de in, semințe de susan, fasole și tempeh.