Reclamă

De ce alimente are nevoie organismul la schimbarea sezonului

Toamna se apropie cu pași siguri. Este cunoscut faptul că la fiecare schimbare de anotimp, virusurile se activează în organism. Acestea circulă mult mai repede în aer, deci cresc șansele de îmbolnăvire. Pentru a evita bolile de sezon, corpul trebuie să fie pregătit să le facă față. De ce alimente are nevoie organismul la schimbarea sezonului.

Publicat: 30 august 2021, 18:19
Fructe și legume de toamnă, aranjate frumos pe un blat din lemn
Chiar dacă nu ai o grădină de legume proprie, acum ai posibilitatea să alegi din magazin fructe și legume de sezon în orice moment al anului / Shutterstock

Cine este cel mai în măsură să facă acest lucru? Omul. Trebuie să fii mereu conștientă de faptul că schimbările de anotimp și diferențele de temperatură pot afecta organismul în mod negativ dacă imunitatea este scăzută. În zilele noastre este ușor să transporți alimentele pe distanțe lungi, deci este de la sine înțeles că poți consuma fructe și legume proaspete în fiecare anotimp. Trebuie doar să te documentezi puțin să vezi ce are nevoie corpul tău pentru a face față schimbărilor naturii, scrie Bbc.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă nu ai o grădină de legume proprie, acum ai posibilitatea să alegi din magazin fructe și legume de sezon în orice moment al anului. Iată câteva dintre cele mai bune motive pentru a mânca alimente în funcție de sezon. Care sunt beneficiile unui stil de viață echilibrat și adaptat la schimbări:

De ce alimente are nevoie organismul

Important este de reținut faptul că trebuie să consumi alimente în funcție de sezon pentru a menține sănătatea organismului și pentru a ține la distanță bolile. Pe lângă beneficiile pe care le poți obține dacă consumi fructe și legume în funcție de sezon, te poți bucura și de un gust mai bun. În plus, alimentele produse în sezon sunt mult mai prietenoase cu mediul și sunt și mai ieftine. Toate restaurantele din aplicația eatZZ promit să folosească produse proaspete și de sezon pentru toate preparatele. Descarcă aplicația, caută în lista de restaurante ceva pe placul tău și comandă cele mai gustoase mâncăruri.

Este mai bine pentru sănătatea organismului

Alimentele cultivate și consumate în funcție de sezon sunt mai dense din punct de vedere nutrițional. Studiile care s-au efectuat de-a lungul timpului pe broccoli de exemplu, au demonstrat că acesta are un conținut mai mare de vitamina C dacă este cultivat și consumat în plin sezon, adică toamna, decât cel cultivat primăvara. Când alimentele sunt cultivate în afara sezonului, nu sunt capabile să urmeze ritmurile lor naturale de creștere și maturare. Pentru ca anumite fructe și legume să fie disponibile pe tot parcursul anului, se utilizează tratamente post-recoltare, cunoscute sub numele de agenți de maturare. Acestea includ chimicale, gaze și procese termice. În timp ce acest proces asigură faptul că fermierii pot satisface cererea consumatorilor pe tot parcursul anului, cercetătorii au descoperit că produsele coapte artificial nu sunt adesea la fel de nutritive sau gustoase ca produsele coapte natural.

Reclamă

Au un gust mai bun

Cu siguranță ai observat că vara roșiile pe care le cumperi din piață sau dintr-o grădină au un gust mai bun decât cele pe care le cumperi din supermarket în restul anului. Produsele fabricate în serie destinate să satisfacă cererea globală a consumatorilor tind să nu fie la fel de aromate. Atunci când primează cantitatea pentru a satisface cererea, aceasta prevalează gustul. Pe de altă parte, fructele și legumele coapte natural, cultivate și culese în sezon sunt de obicei pline de aromă și substanțe nutritive.

Este mai bine pentru mediul înconjurător

Reclamă

Te-ai gândit vreodată cât drum au parcurs legumele pe care le cumperi din magazin? Dacă ele sunt aduse din apropierea localității unde tu locuiești sau de peste mări și țări? Sunt puțini cei care se gândesc la acest lucru și la efectele pe care le poate avea o distanță lungă asupra valorii nutriționale a produselor, dar si asupra costurilor. Un impact negativ, dacă locul de unde vin produsele este departe, se răsfrânge și asupra mediului. De ce? Din cauza emisiilor de combustibil. Ia mereu în considerare să cumperi produse locale, doar așa îi poți ajuta și pe micii fermieri. Nu numai că vei găsi produse proaspete și de sezon, dar sunt mereu cultivate cu grijă și fără chimicale.

Este mai ieftin

Când un fruct sau o legumă este în sezon, acesta se găsește din belșug și are un preț mai mic. Dacă vrei să consumi fructe de pădure, sezonul lor este vara, deci de aceea prețul este mai mic atunci. Dacă, de exemplu, vrei să mănânci grepfrut vara, cu siguranță vei plăti pe el de două ori mai mult decât iarna. Te-am convins cu argumentele de mai sus să faci o schimbare, dar nu știi de unde să începi? Iată mai jos o listă cu legume și fructe pe care le găsești mult mai ușor toamna. Semințele de dovleac sunt pe lista alimentelor care stimulează funcțiile creierului.

  • Mere;
  • Sfeclă;
  • Varză;
  • Ardei gras;
  • Broccoli;
  • Morcovi;
  • Salată;
  • Dovleac.

De exemplu, dacă ai poftă de sarmale, comandă de la La Plăcinte Unirii cele mai gustoase sarmale cu varză murată. În cazul în care vremea rece te îndeamnă să consume rapid o varză călită, nu rata produsele de la Oala lui Vio de pe eatZZ. Garantăm pentru livrare și gust.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×