Cine este cel mai în măsură să facă acest lucru? Omul. Trebuie să fii mereu conștientă de faptul că schimbările de anotimp și diferențele de temperatură pot afecta organismul în mod negativ dacă imunitatea este scăzută. În zilele noastre este ușor să transporți alimentele pe distanțe lungi, deci este de la sine înțeles că poți consuma fructe și legume proaspete în fiecare anotimp. Trebuie doar să te documentezi puțin să vezi ce are nevoie corpul tău pentru a face față schimbărilor naturii, scrie Bbc.com.
Chiar dacă nu ai o grădină de legume proprie, acum ai posibilitatea să alegi din magazin fructe și legume de sezon în orice moment al anului. Iată câteva dintre cele mai bune motive pentru a mânca alimente în funcție de sezon. Care sunt beneficiile unui stil de viață echilibrat și adaptat la schimbări:
De ce alimente are nevoie organismul
Important este de reținut faptul că trebuie să consumi alimente în funcție de sezon pentru a menține sănătatea organismului și pentru a ține la distanță bolile. Pe lângă beneficiile pe care le poți obține dacă consumi fructe și legume în funcție de sezon, te poți bucura și de un gust mai bun. În plus, alimentele produse în sezon sunt mult mai prietenoase cu mediul și sunt și mai ieftine. Toate restaurantele din aplicația eatZZ promit să folosească produse proaspete și de sezon pentru toate preparatele. Descarcă aplicația, caută în lista de restaurante ceva pe placul tău și comandă cele mai gustoase mâncăruri.
Este mai bine pentru sănătatea organismului
Alimentele cultivate și consumate în funcție de sezon sunt mai dense din punct de vedere nutrițional. Studiile care s-au efectuat de-a lungul timpului pe broccoli de exemplu, au demonstrat că acesta are un conținut mai mare de vitamina C dacă este cultivat și consumat în plin sezon, adică toamna, decât cel cultivat primăvara. Când alimentele sunt cultivate în afara sezonului, nu sunt capabile să urmeze ritmurile lor naturale de creștere și maturare. Pentru ca anumite fructe și legume să fie disponibile pe tot parcursul anului, se utilizează tratamente post-recoltare, cunoscute sub numele de agenți de maturare. Acestea includ chimicale, gaze și procese termice. În timp ce acest proces asigură faptul că fermierii pot satisface cererea consumatorilor pe tot parcursul anului, cercetătorii au descoperit că produsele coapte artificial nu sunt adesea la fel de nutritive sau gustoase ca produsele coapte natural.
Au un gust mai bun
Cu siguranță ai observat că vara roșiile pe care le cumperi din piață sau dintr-o grădină au un gust mai bun decât cele pe care le cumperi din supermarket în restul anului. Produsele fabricate în serie destinate să satisfacă cererea globală a consumatorilor tind să nu fie la fel de aromate. Atunci când primează cantitatea pentru a satisface cererea, aceasta prevalează gustul. Pe de altă parte, fructele și legumele coapte natural, cultivate și culese în sezon sunt de obicei pline de aromă și substanțe nutritive.