Pentru momentele în care ciocolata pe care abia ai achiziționat-o nu este pe gustul tău, o poți îmbunătăți, adăugând aroma preferată, nuci, alune sau fructe uscate. Iar pentru situațiile în care dorești o cantitate și mai mare din desertul preferat, îți spunem că poți să îi sporești volumul adăugând lapte condensat în cantitatea dorită.
Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert simplu și rapid din ciocolată.
Desert din ciocolată și lapte condensat – Ingrediente
- 400 gr ciocolată amăruie
- 475 gr lapte condensat
- 100 gr alune, migdale, nuci sau fructe uscate
- 1-2 lingurițe din esența preferată
- 1 praf de sare.
Rețeta desertului rapid din ciocolată – Mod de preparare
Modul de preparare al acestui desert este unul simplu, rapid și ușor, iar avantajul preparării lui este acela că îți poți pune amprenta pe gust, pe textură și cantitate.
Poți prepara desertul cu textură mai fermă, aproape de cea a ciocolatei clasice. În același timp, poți să optezi și pentru o textură mai cremoasă.
Poți adăuga aroma preferată sau poți opta pentru aroma simplă a ingredientelor din conținut. Poți îmbogăți conținutul desertului cu nuci, alune, migdale sau fructe uscate. Poți adăuga chiar și cereale sau fructe proaspete. Descoperă aici și o rețetă de ciocolată de casă cu fistic și merișoare.
Dacă dorești să dai diferite forme desertului, poți folosi forme de ciocolată, bomboane sau brioșe. În lipsa acestora, poți folosi o tavă clasică de copt.
Cum prepari desert din ciocolată și lapte condensat
Mai întâi, pregătește o tavă cu dimensiunile de 20/20 sau chiar mai mică, dacă dorești desertul mai voluminos. Pune hârtie de copt în tavă sau o folie de prospețime.
Mărunțește ciocolata prin rupere, tăiere în bucăți mai mici sau răzuire.
Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune apă în ea. Deasupra ei pune o altă cratiță și adaugă laptele condensat. Vei crea o baie de aburi pentru a încălzi ingredientele. Adaugă ciocolata ruptă și amestecă până când aceasta este complet diluată, iar compoziția este omogenă. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului și esența preferată.
Toarnă imediat compoziția în tava pregătită și presară pe deasupra alunele, nucile sau ce ai decis să adaugi. Le poți adăuga și în interior dacă le dorești acolo.
Pune tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi poți porționa deliciosul desert din ciocolată și lapte condensat. Dacă ești nerăbdătoare și vrei să îl savurezi cât se poate de repede, pune tava la congelator pentru 20-30 de minute.
Desertul va avea o textură mai cremoasă dacă respecți cantitățile recomandate. Dacă dorești o textură mai fermă, adaugă ciocolată în proporție de 2:1 față de lapte condensat. De asemeni, dacă dorești textura și mai cremoasă, inversează proporțiile ingredientelor.
Descoperă aici și o rețetă de French Chocolate Mendiants. Sunt mediante sau discuri de ciocolată cu fructe uscate, inspirate din bucătăria franțuzească.