Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii

Cu toții am auzit că un măr pe zi ține doctorul departe, dar cum rămâne cu sosul de mere? Acest piure de fructe întotdeauna gustos este mereu o variantă pentru o gustare în orice moment al zilei. Iată care sunt efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.

Publicat: 26 mai 2022, 7:59
Actualizat: 31 mai 2022, 16:09
Acest piure de fructe întotdeauna gustos este mereu o variantă pentru o gustare în orice moment al zilei / Shutterstock

Mai mult decât un truc perfect pentru copii, sosul de mere este o modalitate ușoară de a atrage oamenii de orice vârstă să mănânce o porție suplimentară de fructe.

Îți oferim în continuare aceste patru efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere

Consumul de sos de mere preparat în casă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii avertizează însă cu privire la sosul de mere din magazine. De cele mai multe ori, acesta conține o cantitate mare de zahăr și coloranți alimentari.

Este benefic pentru tractul digestiv

Probioticele precum iaurtul, varza murată și chefirul capătă toată gloria pentru sănătatea tractului digetiv. Cu toate acestea, nu își pot face treaba fără o doză sănătoasă de prebiotice. „Merele sunt un aliment prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile intestinale bune”, spune Amanda Sauceda, MS, RD. Alte alimente prebiotice sunt fasolea, ovăzul, bananele, fructele de pădure și usturoiul.

Alimentarea bacteriilor bune din intestin este doar o parte a beneficiilor pe care le oferă organismului. O cană de sos de mere neîndulcit are două grame de fibre, dintre care majoritatea sunt solubile. Fibrele solubile ajută la încetinirea digestiei, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumi,

Te-ar putea ajuta să slăbești

Dacă ești în căutarea unor modalități simple de a reduce caloriile fără a sacrifica alimentele preferate, sosul de mere te poate ajuta.

„Folosirea sosului de mere ca înlocuitor al uleiului de gătit în proporție de 1 la 1 ajută la reducerea caloriilor din grăsimi, susține sănătatea inimii și oferă o modalitate suplimentară de a consuma niște fructe”, spune Andrew Akhaphong, MS, RD, LD, dietetician înregistrat. pentru Macenthun’s Fine Foods.

O cană de sos de mere neîndulcit are doar 25 de calorii, comparativ cu cele 964 de calorii găsite într-o jumătate de cană de ulei de canola. Akhaphong adaugă că „sosul de mere ca înlocuitor al uleiului funcționează cel mai bine pentru prăjituri și produse de cofetărie, cum ar fi brioșe, plăcinte cu mere, brownies și pandișpan”.

Te ajută să fii hidratată

„Sosul de mere este o sursă sănătoasă de hidratare atunci când ești bolnavă”, spune Megan Byrd de la The Oregon Dietitian. Acest lucru poate fi util atunci când te confrunți cu vărsături sau diaree, ambele crescând riscul de deshidratare.

88% din sosul de mere este alcătuit din apă. Aceasta înseamnă că doar o jumătate de cană de sos de mere adaugă o cantitate considerabilă de apă organismului tău. Sosul de mere primește și mai multe puncte bonus ca aliment pentru zilele în care ești bolnavă, deoarece este relativ fad la gust, ușor de digerat și reprezintă o sursă rapidă de energie.

Ar putea conține zahăr adăugat

Nu tot sosul de mere este creat la fel. Citește cu atenție eticheta. Zahărul adăugat și siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză sunt ingrediente comune în acest aliment ambalat.

Unele mărci de sos de mere pot avea până la 15 grame de zahăr adăugat într-o porție mică de sos. Această cantitate de zahăr adăugat este semnificativă. Academia Americană de Pediatrie și Asociația Americană a Inimii recomandă copiilor și femeilor să consume mai puțin de 25 de grame de zahăr adăugat zilnic. Bărbaților li se recomandă să mănânce mai puțin de 38 de grame în fiecare zi.

Pentru a evita riscurile pentru sănătate ale zahărului adăugat și pentru a te bucura de beneficiile pentru sănătate ale acestui piure de fructe, alege doar sos de mere neîndulcit.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
2
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
3
Sănătate
Pași pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Obiceiurile pe care specialiștii le interzic
Renunță la aceste obiceiuri dacă vrei să scapi de grăsimea viscerală. Dacă reușești să o elimini poți reduce și riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Ai mai jos...
4
Horoscop
Cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea Lunii. Ce arată astrele
Nu de puține ori, mișcările astrale i-au influențat pe nativi. Află cum se manifestă fiecare zodie săptămâna aceasta folosind puterea lunii. Atrag după sine noi începuturi, asta dacă există dorințe de schimbare. Optimismul și...
5
Rețete
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Este sezonul căpșunilor și dorești inspirație pentru deserturi savuroase în care să le incluzi? Poți începe cu o rețetă simplă și rapidă de șarlotă de căpșuni. Este rețeta unui tort fără coacere, având ca...
PARTENERI