Mai mult decât un truc perfect pentru copii, sosul de mere este o modalitate ușoară de a atrage oamenii de orice vârstă să mănânce o porție suplimentară de fructe.
Îți oferim în continuare aceste patru efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere
Consumul de sos de mere preparat în casă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii avertizează însă cu privire la sosul de mere din magazine. De cele mai multe ori, acesta conține o cantitate mare de zahăr și coloranți alimentari.
Este benefic pentru tractul digestiv
Probioticele precum iaurtul, varza murată și chefirul capătă toată gloria pentru sănătatea tractului digetiv. Cu toate acestea, nu își pot face treaba fără o doză sănătoasă de prebiotice. „Merele sunt un aliment prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile intestinale bune”, spune Amanda Sauceda, MS, RD. Alte alimente prebiotice sunt fasolea, ovăzul, bananele, fructele de pădure și usturoiul.
Alimentarea bacteriilor bune din intestin este doar o parte a beneficiilor pe care le oferă organismului. O cană de sos de mere neîndulcit are două grame de fibre, dintre care majoritatea sunt solubile. Fibrele solubile ajută la încetinirea digestiei, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumi,
Te-ar putea ajuta să slăbești
Dacă ești în căutarea unor modalități simple de a reduce caloriile fără a sacrifica alimentele preferate, sosul de mere te poate ajuta.
„Folosirea sosului de mere ca înlocuitor al uleiului de gătit în proporție de 1 la 1 ajută la reducerea caloriilor din grăsimi, susține sănătatea inimii și oferă o modalitate suplimentară de a consuma niște fructe”, spune Andrew Akhaphong, MS, RD, LD, dietetician înregistrat. pentru Macenthun’s Fine Foods.
O cană de sos de mere neîndulcit are doar 25 de calorii, comparativ cu cele 964 de calorii găsite într-o jumătate de cană de ulei de canola. Akhaphong adaugă că „sosul de mere ca înlocuitor al uleiului funcționează cel mai bine pentru prăjituri și produse de cofetărie, cum ar fi brioșe, plăcinte cu mere, brownies și pandișpan”.
Te ajută să fii hidratată
„Sosul de mere este o sursă sănătoasă de hidratare atunci când ești bolnavă”, spune Megan Byrd de la The Oregon Dietitian. Acest lucru poate fi util atunci când te confrunți cu vărsături sau diaree, ambele crescând riscul de deshidratare.
88% din sosul de mere este alcătuit din apă. Aceasta înseamnă că doar o jumătate de cană de sos de mere adaugă o cantitate considerabilă de apă organismului tău. Sosul de mere primește și mai multe puncte bonus ca aliment pentru zilele în care ești bolnavă, deoarece este relativ fad la gust, ușor de digerat și reprezintă o sursă rapidă de energie.
Ar putea conține zahăr adăugat
Nu tot sosul de mere este creat la fel. Citește cu atenție eticheta. Zahărul adăugat și siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză sunt ingrediente comune în acest aliment ambalat.
Unele mărci de sos de mere pot avea până la 15 grame de zahăr adăugat într-o porție mică de sos. Această cantitate de zahăr adăugat este semnificativă. Academia Americană de Pediatrie și Asociația Americană a Inimii recomandă copiilor și femeilor să consume mai puțin de 25 de grame de zahăr adăugat zilnic. Bărbaților li se recomandă să mănânce mai puțin de 38 de grame în fiecare zi.
Pentru a evita riscurile pentru sănătate ale zahărului adăugat și pentru a te bucura de beneficiile pentru sănătate ale acestui piure de fructe, alege doar sos de mere neîndulcit.