Nucile înmuiate contin acizi grasi esentiali, vitaminele A, B, C si E, magneziu, calciu, zinc, fier, potasiu, proteine de buna calitate, fibre, etc. În acest articol vei afla care sunt efectele mai puțin cunoscute ale unui consum de nuci înmuiate.
Efectele mai puțin cunoscute ale consumului de nuci înmuiate
Lăsarea la înmuiat a fructelor nucifere precum migdale, caju, dar și a stafidelor este o practică care coboară în istorie.
De sute de ani, asiaticii obișnuiesc să lase fructele la înmuiat, iar beneficiile acestui procedeu au fost validate științific. Practic prin această tehnică holistică, fructele capătă noi valențe pentru sănătate, indiferent de anotimp.
Migdalele lăsate la înmuiat peste noapte par un obicei comun în majoritatea gospodăriilor din Orient, mai ales cele indiene. Dar ce se întâmplă atunci când consumi nuci înmuiate?
Specialiștii afirmă că această tehnică face nucile mai gustoase și potențează conținutul lor sănătos pe multiple planuri, relatează TimesofIndia.
Ei recomandă să lăsăm nucile la înmuiat timp de 6-7 ore sau peste noapte. În medie, o persoană sănătoasă poate consuma zilnic 3-4 bucăți de nuci înmuiate.
Stimulează digestia
Nucile lăsate la înmuiat peste noapte ajută la reducerea conținutului lor de acid fitic. Acesta e în esență un anti-nutrient, care poate interfera cu absorpția mineralelor esențiale din alimente precum calciul, fierul și zincul. Astfel se îmbunătățește puterea de digestie nucilor.