Importante pentru reușita oricărei rețete de friptură este alegerea tipului de carne și a modului de preparare a acesteia. Un rol important în desăvârșirea gustului îl au și condimentele adăugate.
Sărbătorile reunesc familiile și prietenii la aceeași masă, pentru a petrece cât mai mult timp împreună. Pentru aceste momente speciale, îți dorești să prepari rețete simple și rapide. Sunt rețete care nu necesită o atenție deosebită în timpul preparării, ci doar puțină supraveghere, din când în când. La fel se va întâmpla și cu rețeta de friptură din carne de miel, pe care ți-o prezentăm mai jos, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Friptură de miel pentru Paște 2022 – Ingrediente
- 1,5 kg coaste de miel pe același rack
- 1 linguriță cu sare proaspăt măcinată
- 1/2 linguriță cu piper, proaspăt măcinat
- 3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1 linguriță cu boabe de coriandru
- 2 căpățâni de usturoi
- 200 ml vin alb, demidulce
- 50 ml ulei
- 150 ml apă.
Friptură din coaste de miel – Mod de preparare
Mai întâi, pregătește carnea de miel și ingredientele necesare fripturii. Coastele de miel sunt alegerea perfectă pentru o friptură rapidă, delicioasă și foarte fragedă.
Curăță carnea de grăsime și tendoane, dar și capetele oaselor pentru un aspect mai apetisant. Presară peste carne sare și piper, proaspăt măcinate. Lasă carnea de miel să se odihnească 10 minute, pentru a pătrunde condimentele în ea.
Cum prepari o friptură de miel pentru Paște 2022
După ce carnea de miel s-a odihnit, pune o tigaie pe flacăra aragazului și unge-o bine cu ulei. Las-o să se înfierbânte și rumenește carnea de miel în ea pe toate părțile. Întoarce-o periodic până când este bine sigilată, inclusiv la capete.
Toarnă vinul peste carnea de miel, adaugă și apa în tigaie și presară boabele de coriandru măcinate. Mai adaugă puțină sare și piper, dacă consideri că este necesar. Adaugă în tigaie și crenguțele de rozmarin, dar și căpățânile de usturoi secționate în jumătăți. Pune-le cu partea secționată în sus, să se degaje mai bine aroma.
Mai adaugă puțin ulei și acoperă tigaia cu o folie de aluminiu. Pune-o la cuptor la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Înlătură folia de aluminiu și mai lasă friptura de miel să se mai prepare pentru 15-20 de minute, astfel încâat să se rumenească frumos.
Păstrează friptura de miel acoperită până în momentul servirii. Pentru un aspect apetisant, porționează câte două coaste pentru o porție.
Poți servi delicioasa friptură de miel pentru Paște cu legume la cuptor, cu cartofi copți, sau cu un sos pesto de busuioc sau de leurdă.
Vezi mai multe imagini cu friptura de miel accesând GALERIA FOTO!
Tot pentru masa de Paște îți oferim și o minunată rețetă de drob de miel pufos, cu ouă fierte la interior.